5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince yapılan toplantıya; Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Cumhuriyet Savcısı Kazım Alperen, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik, İş-Kur Müdürü Selami Harman, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Erdal Tamrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, İlçe Toplum Sağlığı Müdürü Dilek Yüksel, Alanya Barosu Kadın Hakları Kurulu Başkan Yardımcısı Nurgül Güleç katıldı. Toplantının sunumu ve sekreteryasını Alanya Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Müdürü Ahmet Çelik tarafından yapıldı.

DEĞERLENDİRME YAPILDI

Toplantıda İlçemizde korunmaya ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili gerekli önlemin ne şekilde alınması gerektiği konuşuldu. Alınan önlemlerin uygulanmasının sürekliliğinin sağlanmasını bu çocukların kendilerini geliştirebilecek ve olumsuz çevrelerinden uzaklaşabilmeleri için nasıl bir uygulama yapılabileceği konuları da değerlendirildi. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında yapılacak çalışmalarında ele alındığı toplantıda, alt komisyonun kurulmasına karar verildi.

CİNSEL İSTİSMARI

 KİMSE ÖRT BAS ETMEMELİ

Toplantının amacının çocukların ihmal ve istismarının önüne geçmek olduğunu belirten Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyarak daha sağlıklı ve değerlerine sahip çıkan bir toplum oluşturabilmek, bilinç düzeyinin artırılması için kurumlar arasında koordinasyonu sağlamak için bu toplantıyı gerçekleştirdik. Alanya'da cinsel istismarın önüne geçmeliyiz. Bununla ilgili eğitimlerle herkese bilinçlendirmeliyiz. Eğitim konusu ile ilgili desteği Alanya Baro Temsilciliği ve Toplum Sağlığı Merkezi'nden almalısınız. Bu konuya her şeyden çok eğilelim. Cinsel istismarın çok ağır cezası olduğunu kimse unutmasın. Bu suçları kesinlikle kimse ört bas etmemeli" dedi.

 ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLECEK

 Kamu Kurum ve Kuruluşları ile işbirliği içinde olduklarını belirten Kurul Üyeleri, "Mesleki eğitim kursları ile suça sürüklenen çocuklarımızı tekrar kazanma çabasındayız. Okul çevresinde tütün satan yerleri denetliyoruz. Çocuklarımıza İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde cinsel istismar, uyuşturucu gibi konularda eğitim verebiliriz" dediler.

GEREKEN ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ

Gereken bütün çalışmayı yaptıklarını ifade eden Emniyet Güçleri, "Okul içi ve çevresinde gereken tedbirleri alıyoruz. Çocuk Büro Amirliğimiz sayesinde suça sürüklenen ve suça bulaşmış olan çocuklarımızın takibini bu büro sayesinde takip ediyoruz. Denetimlerimiz aralıksız devam edecek. Okul irtibat görevlilerimizle devamlı irtibattayız" dediler