Burak GÜL

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, ilçe teşkilatı tarafından gerçekleştirilen “Hak ve Adalet” isimli konferansa konuşmacı olarak katıldı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Konferans Salonu’nda önceki gün gerçekleştirilen konferansa Cumhuriyet Halk partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanı sefa Çorbacı ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Tunç ve çok sayıda partili katıldı. Konferansın açılış konuşmasını Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca yaptı. Kısa bir konuşma yapan Sarıca ülkenin geldiği duruma yönelik eleştirilerde bulundu. Sarıcanın ardından ise kürsüye Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam mikrofonu aldı. 

“KENDİNİZİ GÜVENDE HİSSEDİYOR MUSUNUZ?”

Konuşmasına “Konferansımızın başlığı “Hak ve Adalet” ama bu tip toplantıların akışı çerçevesinde bir çok konuya değiniyorum. “ diyerek başlayan İslam, “Sizin katkılarınız ve eleştirileriniz benim için çok önemli. Türkiye belli bir noktaya geldi. 16 yıldır bir parti tarafından yönetiliyor. Gittiğim her yerde şunu soruyorum “hayatınızdan memnun musunuz , önünüzü görebiliyor musunuz?”. Genelde aldığım cevaplar da olumsuz oluyor.TBMM’de 12 günlük bir maraton vardı bütçe görüşmeleri yapıldı. Bakanlar geldi konuşmaya öyle konuştular ki sanki çiçeği burnunda bir hükümet sanki geçmişle hiç bağları yok gibi davranıyorlar. 16 yılda hukuk üstünlüğü aşınmaya başladı. Hukuk devletinde hukukun üstünlüğü ilkesi kibarca söylüyorum aşınmaya uğradı. Hukuk istisnasız bütün vatandaşları eşit kılan ilkedir. Ama biz en azından son birkaç yıllık tecrübemizde bakıyoruz ki bu ilke aşınmış. Yasanın vermediği yetkiler ile vatandaş üzerinde kurulan baskı bunları hep tecrübe ediyoruz.” Diye konuştu.

BİR DİĞER BAŞLIK EKONOMİ

Konuşmasını 3 ana başlık üzerinden yapan İslam, ikinci olarak ekonomiye değindi. Saadet Partisi İstanbul milletvekili, “Bugün kucağımızda bulduğumuz 500 milyar dolarlık borç bulduk. Geriye baktığımızda bu 500 milyar doların ülke gelişimine değil lüks tüketime hatta lüksün de önüne geçen bizim ihtiyacımız olmayan şeylere insanları yönlendirmeye kullanıyoruz. Mirasyedi durumundayız. Artık yöneticilerin uçak filosu var. Almanya ile yaklaşık nüfusumuz aynı, ancak makam aracı sayımızı onların 10 misli. Bunlar göstergedir sadece maliyeti önemli değildir yöneticinin kendi vatandaşına nasıl baktığının göstergesidir. “ ifadelerini kullandı.

“DOSTUMUZ KALMADI”

Cihangir İslam son olarak dış politikaya değindiği konuşmasında “Gelelim dış politikaya daha önce “komşular ile sıfır sorunlu politika izleyeceğiz dediler” bu bizim için iyi tabi ki. Bugün baktığımızda komşularla ilişkilerimize bakın sıfır dost. En basit örneği Suriye. Suriye konusuna bu kadar agresif giren iktidar tüm partilerin uyarısıyla karşılaşmıştı. Ama dinlemedi. Şam’da cuma namazı kılacağız dediler Şam’da cuma namazı kılınıyordu zaten. Bugünkü tablo 7 milyon kişi yurdundan oldu.  Siyaset kilitlenmiş durumda baktığımızda ak partiden kopmayı isteyen seçmen görüyoruz ama cesaretini toplayıp başka partilere yöneldiğini göremiyoruz tamamen yöneldiğini yani 24 Haziran sonuçları bunu ortaya koyuyor” dedi. 

Editör: TE Bilisim