Alanya’da hizmet veren Ciğerci Turan Usta’nın sahibi olan ve ‘Alanya’ya ciğeri sevdiren adam’ olarak bilinen Turan Erşahan yükselen sakatat fiyatlarına yakındı. Yıllardır bu işin içinde olduğunu ve fiyatların ilk kez bu kadar yükseldiğini ifade eden Erşahan, “Sakatat fiyatları kırmızı etle yarışıyor nerdeyse geçecek” dedi.

KİLOSU 45 LİRA

Az bir zaman öncesine kadar 30 liradan aldıkları kuzu ciğerini şimdilerde 45 liraya zorla aldıklarını ifade eden Erşahan, “Ciğerin kilosu 45 lira, adeta antrikotla yarışıyor. Biz bu ciğeri 45 liradan alırsak müşteriye porsiyonunu kaç paradan vereceğiz. Kaç paraya satacağız da müşteri bunu yiyebilecek. Eğer bu fiyatlar böyle devam ederse elimdeki ciğer stoku bittikten sonra ciğer satışlarını durdurmak zorunda kalacağım. Ciğerim yanıyor ama durum maalesef bu” diye konuştu.

KASAPLAR DA DERTLİ

Konu ile ilgili vatandaşlar ve kasaplar da oldukça dertli. Konu ile görüşlerine başvurduğumuz Alaiye Kasabı çalışanlarından Mehmet Akif, “Talep çok ama kesim az. Kesim az olduğu zaman bulmak daha da zorlaşıyor bulamadığınız bir ürünün de fiyatı her zaman daha pahalı olur. Ortalama küçükbaş bir hayvan 20 kilo gelirken, ciğer olarak 1-1 buçuk kilo gelir büyük başta 400 kilo ağırlındayken ciğer ağırlığı 7-8 kilodur. Alanya’da çok tüketilen bir et türü olmayan ciğere yavaş yavaş alışılıyor ve talep artıyor. Bu da fiyatların artmasına sebep oluyor. Fiyatların düşmesi için, hükümetin tarım ve hayvancılığı desteklemesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim