Pakette turizme ilişkin bazı tedbirlerin alındığını söyleyen Mehmet Can Karagöz, “Ancak, konuşmada vurgu yapılan sosyal devletin en önemli sınıflarından biri olan KOBİ ve esnaflara yönelik bir paket duyurulmadı. Çok kısıtlı bazı ertelemeler, ilerleyen aylarda binecek bir yükü ifade eder ve bu ancak büyük girişimcilere faydalı olabilir” dedi. 
Erdoğan’ın tedbirler kapsamında açıkladığı bazı maddeleri ise göndermede bulunan Karagöz, şunları söyledi: “Düşünün, korona günlerinde evsiz ve 65 yaşında birisiniz. Konutlarda kredi miktarının %80'den %90’a çıkarılmasının ardından fırsat bu fırsat hemen kredi alıp ev sahibi oldunuz. Tam eve girdiniz 5 dakika sonra kapı çaldı. Bir baktınız kolonya ve maske getirmişler. Sürdünüz kolonyayı bir güven geldi size.
Hemen atanan 20 bin öğretmenden birisi misiniz internetten ona baktınız. Yok değilsiniz, ama doğru ya zaten öğretmen değilsiniz ki. E o zaman başka bir şey yapmak lazım. Havayolu taşımacılığında KDV %1'e inmiş atlayıp gittiniz uçağa doğru İstanbul'a. Hatta mesafeyi korumak için yan koltuğu da satın alıp kimseyi oturtmadınız. Aynı sıradaki arkadaşlarınıza da kolonyanızdan ikram ettiniz, yolculuğun en sevileni artık sizsiniz.
Artık İstanbuldasınız. Hemen ihracat işine girmek lazım, şöyle bir demir çelik sektörüne girdik mi türlü türlü ertelemeler kapıda. Artık Demir Çelik Korona A.Ş. ile ekonomimize yön veriyorsunuz.
Olmaz mı diyorsunuz. Olur mu olur.” – Haber Merkezi