Alanya’da seçime güçlü girmek için birçok yöntem izleyen Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı, Mart 2019 seçimleri öncesi adeta aday seçmeleri yapıyor. Geçtiğimiz süreçte aralarında İYİ Parti’nin Aday Adayı Abdullah Sönmez’in de yer aldığı birçok kişiyle görüşmeler yapan CHP ile ilgili gündeme gelen yeni iddia şaşkınlık yarattı. Kulislerde dolaşan iddiaya göre CHP’den bazı isimler geçmiş dönemde AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü görevlerinde bulunan ve son olarak da AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayı olan Hüseyin Güney’e de teklif yaptı. 

GÜNEY REDDETTİ

Son dönemlerde CHP’nin İlçe Yönetim Kurulu’nda görev alan bazı isimler tarafından Hüseyin Güney’e yapıla ziyarette, önce Güney’in yerel seçimlerde adaylık düşünüp düşünmediği soruldu. Ardından da Güney’e “CHP’den Alanya Belediye Başkan Adaylığı düşünür müsün?” sorusu soruldu. Ancak Güney, teklife olumsuz cevap verdi. Güney’i ikna etmek için çalışmaların sürdüğü de kulislerde konuşuluyor. 

B PLANI DEVREYE SOKULDU

Uzun yıllar AK Parti’de ilçe başkanlığı görevi yapan Hüseyin Güney’in ikna edilememesi ihtimaline karşın B planını devreye sokan CHP yönetimi, ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e adaylık teklif etti. Şahin’le CHP’liler arasında pazarlık devam ediyor.

ŞAHİN SIKI PAZARLIK YAPIYOR

Şahin'in CHP'li yöneticilere genel merkez tarafından doğrudan aday gösterilme şartı sunduğu belirtildi. Ayrıca Şahin'in yerel seçimleri kazanamaması halinde genel seçimlerde ilk 3 sıradan milletvekili adayı gösterilme şartı koştuğu da gelen bilgiler arasında.

HEDEF ÇAVUŞOĞLU MU?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e yakınlığı ile bilinen ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile arasının açık olduğu neredeyse gün yüzüne çıkan Hüseyin Güney’e teklif yapılması farklı bir görüşü de ortaya çıkardı. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in de Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile arasının açıldığı iddiaları gündeme gelmişti. CHP’nin gündeminde yer alan iki ismin de Çavuşoğlu ile arasının açık olması CHP’de hedef Çavuşoğlu mu? Sorusunu akıllara getirdi.