CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

Listede yer alan isimler yavaş yavaş belirleniyor. İşte belli olan isimler...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir 2. bölge 1. sıradan aday oldu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal Antalya 1. sıradan, Bülent Tezcan Aydın 1. sıradan, Abdullatif Şener Konya 1. sıradan aday oldu.

Listede olmadığı açıklanan Ali Şeker yeniden aday listesine girdi. Şeker'in İstanbul 2. bölge 8. sıradan aday gösterildiği öğrenildi. Tekin Bingöl Ankara 1. bölge 1. sıra, Levent Gök 2. sıra, Ali Haydar Hakverdi 3. sıra, Bülent Kuşoğlu 4. sırada yer aldı.

Ankara 2. bölgedeki sıralama ise şöyle: Nihat Yeşil, Yıldırım Kaya, Semra Dinçer isimleri var. Ankara 3. bölgede yer alan isimler şunlar:  Ahmet Haluk Koç, Murat Emir, Ahmet Ersan Özsoy.

İYİ Parti'ye geçtikten sonra tekrar CHP'ye dönen 15 milletvekilinin arasında olan Burcu Köksal da Afyon'dan aday gösterildi.

CHP’nin Antalya milletvekili listesi şöyle:

ANTALYA

1-DENİZ BAYKAL
2-ÇETİN OSMAN BUDAK
3-RAFET ZEYBEK
4-AYDIN ÖZER
5-SEMİH ESEN
6-FİGEN ALBUGA ÇALIKUŞU
7-SEVGİ DOĞAN
8-NAZMİ GÜNDÜZ
9-ŞENGÜL YEŞİLDAL
10-NUSRET BAYAR
11-VAHAP TUNCER
12-KEMAL BİLAL ÖNER
13-ALİ TAKAVUT
14-SİBEL GEZEN
15-ÖZLEM ŞAHİN
16-İSMAİL HAKKI GÜL

Listeye Şengül Yeşildal 9 ve Ali Takavut 13. sıradan girdi. Alanya'dan aday adayı olan Cem Özcan, Gökhan Sipahioğlu ve Cem Burak Özgenç ise listede yer bulamadı.