Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan basın toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ilçe Başkanı Sefa Çorbacı, Mahmutlar’daki otobüs sahiplerinden istenen ücret miktarına ve ödeme yöntemlerine ilişkin tepkisini yineledi. Çorbacı, “"Son günlerde tespit edilen ücretin yarısının peşin, kalan yarısının ise para bulundukça ödeneceğine dair haberler yayınlanıyor. Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, yasa ve mevzuatlar doğrultusunda karar alan belediyenin en önemli organıdır. Alınan kararlar da belediye başkanı dahil herkesi bağlar. Sayın Menderes Türel de bunu bilecek tecrübe de bir siyasetçidir. Büyükşehir Meclisi'nde, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (Ak Parti) oylarıyla, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de oy kullanmayarak buna zaten destek olmuşlardır. Otobüs ücretlerinin yüzde 50'sinin peşin geri kalan bedelinin de yasal faiziyle birlikte 6 taksitle ödenmesi şeklinde karar alınmıştır. Başka bir deyişle yasal faiz de hesaplanırsa otobüsçü esnafının ödeyeceği bedel 200 bin TL'nin de üstünde olacak ve bu bedelin yarısından fazlası 6 taksitli ödenecektir. Gazetelerde çıkan, ücretin yarısı para buldukça ödenecek tarzı haberler esnafı umdurmaktan öte bir anlam ifade etmemektedir. Tek derdi çoluğuna çocuğuna ekmek götürmek olan emekçi otobüsçü esnafının daha sonra mağdur olmaması açısından bu gerçeği bilinmesinde fayda vardır" Şeklinde konuştu. 

ŞAHİN AÇIKLAMASI

Son günlerde adaylığı gündeme gelen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin ile ilgili de açıklamalarda bulunan Çorbacı, “Evet kabul ediyoruz burada hiç seçim alamadık ama çok iddialı olduğumuz ortadadır. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası ( ALTSO ) Başkanı Mehmet Şahin ticaret odasında başarılı çalışmalar yapmıştır. Ancak bizim tek görüştüğümüz veya analiz yaptığımız kişi o değildir. Son günlerde onun adı sürekli geçtiği için siz onu soruyorsunuz. Fakat bizim danışma kurulu toplantımızda da Şengül Yeşildal ve Ali Takavüt isimleri çıktı. Ayrıca bizim yönetim kurulu üyemiz olan ve Mahmutlar'da meclis üyeliği de yapmış olan Avukat Murat Can da düşünülebilir. Yani biz tek bir isim üzerinde değil birçok isim üzerinde değerlendirme yapıyoruz. CHP olarak Alanya'da ve Antalya'da bayrağımızı dikeceğiz. Mehmet Şahin ismi dün gündeme geldi. Biz parti tabanımızla birlikte her konuyu değerlendirip mutlaka en güçlü adayı çıkaracağız" Dedi.

ANTALYA’DA TOPLANTI

Antalya’da gerçekleşecek Yerel Seçim 2019 toplantısına ilişkin de bilgi veren CHP İlçe Başkanı Çorbacı, “Antalya'da 2019 yerel seçimlerine hazırlık ve değerlendirme bölge toplantısı yapacağız. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı da bizlerle beraber olacak. Toplantıya mevcut ilçe başkanları, kadın kolları başkanları, gençlik kolları başkanları ve eski belediye başkanları ile eski milletvekilleri de katılacak. CHP'nin seçime hazır olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim