Burak Gül

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  Ankara’nın Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazının ardından bir grup tarafından protesto edilerek saldırıya uğraması sonrası CHP kanadından tepkiler yükseldi. İlk olarak yazılı açıklama yapan CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, “Genel başkanımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bu saldırının mihrakları halkımız tarafından yakınen bilinmektedir. Bunun hesabını halkımız sandıkta vermiştir. Bunun hesabı halkımız ve partimiz tarafından verilecektir. Kimse bizi yıldıramaz.” İfadelerini kullandı. 

BAYSAL’DAN SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN AÇIKLAMA

İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın ardından sosyal medya hesabından sert bir açıklama yapan CHP İlçe Örgütü Basın Sözcüsü Can Baysal, “Siz Madımak’ta insanları yakmayı bilirsiniz.” Dedi. 

Baysal’ın açıklaması şöyle;

“Siz, Madımak’ta insanları yakmayı bildiğiniz için gayet tecrübelisiniz. Siz, Maraş’ta kendisi gibi olmayanların kapısına işaret koyup fişlediğiniz için gayet tecrübelisiniz. Siz, köy enstitülerinde fuhuş yapılıyor diyip taşladığınız için gayet tecrübelisiniz. Şehit cenazesine gelmiş bir genel başkana yapılanlar akıl alır gibi değil. Bir ülkenin ana muhalefet partisinin genel başkanı ülkenin başkentinde bulunduğu evden zırhlı araç ile çıkartılıyor. Peki bu ülkede içişleri bakanı, bakanlığı ne işe yarar? Ülkede barış, huzur ve kardeşliğin egemenliğine karşı planlı bir provakatif net bir saldırı var. “Sevgi” kelimesini anahtar sözcüğümüz belirlediğimiz ve Mart’ın sonunda gelen güzel baharı hiç kimse engelleyemeyecek hiç kimse göl düşüremeyecek. Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan bu faşist saldırıyı bir kez daha kınıyor, faşizme karşı omuz omuzayız ve dimdik ayaktayız!”

Editör: TE Bilisim