Burak Gül

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kazanılması ile birlikte hizmet eli güçlenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı, Ekim ile Aralık ayı arasında belirlenecek bir tarihte ilçe kongresini gerçekleştirecek. Eski Başkan Sefa Çorbacı’nın 31 Mart Yerel seçimlerine kısa süre kala yönetimin istifası ile başkanlıktan düşmesinin ardından görevlendirilen Coşkun Karadağ yönetimindeki Alanya İlçe Teşkilatı’nın tüzük gereği Ekim ile Aralık ayı arasında bir tarihte seçimli genel kurul yapması gerekiyor. Bu nedenle ilçe başkanlığı için adaylık düşünenlerin kulis hazırlıklarına başladığı öne sürüldü. 

REKOR ADAY BEKLENİYOR

Geçmişte Antalya Büyükşehir Belediye başkanlıkları CHP’de olsa da Büyükşehir Yasası devrede olmadığı için pekte fazla hizmet gücüne sahip olmayan Alanya İlçe Teşkilatı, tarihinin en önemli dönemlerinden birini geçiriyor. 31 Mart Yerel Seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı Muhittin Böcek’in kazanması ile birlikte özellikle kırsal kesimlere hizmet gücünü arkasına alan CHP Alanya İlçe Teşkilatı’nda Olağan Seçimli genel Kurul2da rekor aday bekleniyor. Kulislerde dolaşan dedikodulara göre aday sayısının 5’ten fazla olabileceği ifade ediliyor. 

SEÇİM İÇİN İTTİFAK İDDİALARI

Kulislerde dolaşan bir iddiaya göre de eski başkanlardan oluşan bir ittifakın söz konusu olduğu konuşuluyor. Eski CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve Eski Başkan Sefa Çorbacı’nın ittifak yapacağı konuşulurken başkan adayının kim olacağı ise henüz kulislere yansımadı. Bununla birlikte Mevcut Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Karagöz’ünde ilçe başkanlığı için yeniden adaylığını koyacağı iddia ediliyor. Ayrıca Mustafa Yılmaz’ın da Ali Takavut’un desteği ile aday olacağı söylentiler arasında yer alıyor. Ayrıca aday olma niyetini açıkça dile getirdiği ifade edilen İbrahim Sayar’ın da aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut Başkan Coşkun Karadağ’ın aday olup olmayacağı konusunda ise netleşmiş bir bilgi yok.