Hafize DEMİREL - Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısını dün yaptı.

Toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan Takavut, “Geçen hafta Toslak Mahallesi ve Kayabaşı Mahallesi’ne gitmiştik ve sorunları görmüştük. Kayabaşı’nda taş ocağının genişletilmesi amacıyla tanıtım yapıyorlardı. Görünüşü çok güzel, öyle bir kamufle etmişler ki sanki her şey çok muazzam ama gerçek öyle değil. Burada edindiğimiz bilgileri ve sıkıntıları milletvekillerimize ilettik. Antalya Milletvekilimiz Nefi Kara konuyu meclise taşıdı. Biz her zaman vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

"YANLIŞ HABERLER ÇİFTÇİMİZE LEKE SÜRMEKTEDİR"

Takavut sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bir TV programında  “yemeğimize zehir katılıyor” başlığı altında tarım ürünlerinde ilaç ve hormon olduğunu dair haberler çıktı. Bu haberi yapan arkadaşlarımız, sahada tarım ürünleri ile uğraşanlarla beraber çalışıp görseler, sorsalar ondan sonra bu haberi yapsalar çok iyi olabilirdi. Domateste Bombus Arıları dediğimiz arılar var, bunlarla döllenme yapılıyor. Öte yandan, koruma amaçlı ilaçlar var ki bu ilaçların hiç bir şekilde sağlığa zararı yoktur. Bunlar, Tarım Bakanlığı’nın izni ile çıkarılan ilaçlardır.  Eğer bu ilaçlar gerçekten canlıları öldüren ilaçlar olsaydı, döllenmede kullanılan Bombus  Arılarının bu arazilerde,  seralarda yaşamaması gerekirdi. Bu ürünlerin yenmesinde hiç bir sakınca yoktur. Bu haber doğrudan doğruya çiftçilerimizin ürünlerine leke sürmektedir.”

“SIKI DENETİN YAPILMALI"

Geçtiğimiz günlerde yaşanan motosiklet kazalarına da değinen Takavut, “Bir anne ve çocuğu ciddi şekilde yaralandı. Alanya'da  tek teker motosiklet kullanımı yaygınlaşmaya başladı. Ben buradan gençleri uyarıyorum. Bu motosikletler de çok gürültülü kirliliği var ve insanları rahatsız ediyor, çocukları uykusundan ediyor. Bu konuda da yetkilileri uyarıyoruz, sıkı denetim yapılması gerekir” ifadelerine yer verdi.

“NEFRETLE KINIYORUM”

Afrin Şehidi Musa Özalkan’ın evine gönderilen hacizle ilgili de konuşan başkan Takavut, "Bir avukatın böyle bir girişimde bulunması gerçekten şehit anne babalarını yaralamıştır. Türk halkını yaralamıştır. Ben buradan o avukatı nefretle, şiddetle kınıyorum" dedi.

“ÖNÜNÜZÜ GÖREREK ALIŞVERİŞ YAPIN”

Turizm konusuna da değine Takavut, "Ben buradan tüm esnafımıza uyarıda bulunmak istiyorum, sezon erken açılacak söylentilerine çok fazla itibar etmeyin. Alımlarınızı söylentilere göre değil, gerçekleri görerek yapın. Sezonun ilk aylarında borçlanırsanız ve ciddi bir şekilde işler kötü giderse sıkıntıya girebilirsiniz. Alışverişleri önünüzü görerek yapın. Türkiye aleyhinde müthiş bir kampanya var gibi görünüyor bunların hepsi bize eksi olarak yazılacaktır" diye konuştu.