Gazipaşa Eski Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Alanya Televizyonu ATV’de yayınlanan Haber Masası programına konuk oldu. Gazeteci Ahmet Tunç’un sorularını yanıtlayan CHP’li Özgenç, erken seçim sürecini ve partisinin seçim öncesindeki durumunu değerlendirdi.

“ERKEN SEÇİMİN NEDENİ İYİ PARTİ VE EKONOMİ”

Türkiye’nin normal yönetilmediğini ve ülkenin giderek Ortadoğululaştığını dile getiren Cemburak Özgenç, ülkede yolsuzlukların arttığını, çocuk istismarı ve sapkınlıkların rekor kırdığını, adalet ve liyakatın yok olduğunu söyledi. Ülkede eğitim sisteminin de çöktüğünü dile getiren Özgenç, milli eğitim bakanının bile eğitim sisteminden bir şey anlamadığını dile getirdi. Hükümet’in erken seçim kararı almasının iki nedeninin olduğunu ifade eden Özgenç, “Bu hükümet iyi köprü yapmış, iyi yol yapmış olabilir. Ancak 16 yılda ülkenin cumhuriyet dönemi boyunca elde ettiği tüm kazanımlar satıldı, yok edildi. Buna rağmen ekonomi artık kontrol edilemiyor. Erken seçimin birinci nedeni bu, ikinci nedeni de İYİ Parti’nin önünü kesmektir. Ama CHP 15 milletvekilini İYİ Parti’ye vererek demokrasinin önünü açmıştır ve örnek olmuştur” dedi.

“ANTALYA VE TÜRKİYE’NİN BANA İHTİYACI VAR”

Milletvekili aday adayı olacak mısınız şeklindeki soruya da yanıt veren Cemburak Özgenç, “Bir dosya sunacağım ve aday olacağım. Şansımın çok olmadığını düşünüyorum ama bu benim potansiyelimin yetersiz olduğu anlamına gelmesin” diye konuştu. 

CHP Genel Merkezi’nin siyaset uzmanlarıyla adayları karşısına alarak adayları belirlemesini öneren Özgenç, şunları söyledi:

“Yeterlilik, yapabilirlilik, diyalog, diksiyon, vizyon ve genel kültür anlamında partimin aradığı bir aday olduğumu düşünüyorum. Adaylara baktığımda hepsi örgütleri ziyaret edip fotoğraf paylaşmaktan başka bir şey yapmıyor. Ancak Antalya ve Türkiye’nin stratejik projelere ve politikaya ihtiyacı var. Aday olup seçilirsem bu anlamda bölgem ve ülkem için fark yaratacağıma inancım sonsuz.”

“GAZİPAŞA’DA TARİHİ BAŞARI ELDE ETTİM”

İki dönem görev yaptığı Gazipaşa’da çok başarılı işlere imza attığını, Gazipaşa için aldığı risklerin tepkiye dönüştüğünü ve bu nedenle seçim kaybettiğini dile getiren Özgenç, şöyle devam etti:

“Gazipaşa’da 50 yıl 18 uygulaması yapılmamış. Ben bu riski alarak birçok bölgede 18 uygulaması yaptım ve Gazipaşa belediyesine onlarca dönem kamu arazisi kazandırdım. Soruyorum, iktidar partisi belediye başkanı olan Adil Çelik 4 yılda kaç metrekare 18 çalışması yapmış. Kaç metrekare alanı kamuya kazandırmış. Sıfır. Ben de tepki çekerim diye elini kolunu kıpırdatmıyor. Madem korkuyorsun bu işi yapmayacaksın. Tarih korkakları hatırlamaz.”

“BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMAYACAĞIM”

Erken seçim öncesinde milletvekili adayı olmak için gereken çabayı sarf edeceğini dile getiren Özgenç, aday olamadığı takdirde yeniden belediye başkan adayı olmayacağını söyledi. Mevcut Belediye Başkanı Adil Çelik’e yönelik de eleştirilerde bulunan Özgenç, “Ben 10 yılda İller Bankası’ndan 200 bin lira ödenek alarak arıtma yaptım, Adliye Sarayı’nı Gazipaşa’ya kazandırdım, 18 uygulaması yaptım, kamulaştırma yaptım. Adil Çelik ne yaptı? Geldiğinde tüm borçlar ASAT’a aktarıldı, sıfır bir belediye aldı. İller Bankası’ndan 4 yılda 1.5 milyon lira aldı, ama belediyenin şu anda sanayiden cıvata alacak gücü yok. Çünkü borcu var” şeklinde konuştu.