Ahmet TUNÇ

Alanya halkının yaz aylarında uğrak yeri olan Çayarası Yaylası, Alanya Belediyesi’nin bir süre önce başlattığı Yeni Çarşı projesi ile yeni bir kimliğe bürünüyor. Proje tamamlandığında bölge adeta bir cazibe merkezi olacak. 

NELER NELER VAR

Alanya halkı için adeta bir sosyal yaşam alanı oluşturacak olan projede her detay düşünülmüş. Proje kapsamında bölgeye 34 adet yeni dükkan ve işyeri yapılıyor. Dükkanlar bölge esnaflarına kiraya verilecek ve öncelikle restoran, fırın, manav ve market gibi faaliyetlere izin verilecek. Ayrıca bölge için bir de tamirhane oluşturulacak. Projedeki en önemli eserlerden birisi de 500 kişilik cami. Tamamlanmak üzere olan cami, şimdiden bölge halkını gururlandırıyor. Sosyal alanların en ince detayına kadar düşünüldüğü proje kapsamında bir de tam teşekküllü sağlık ocağı bulunuyor.

VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR YAĞMURU

Projeyi ve yapım çalışmalarını incelemek için sık sık Çayarası’na giden Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e teşekkür yağıyor. Vatandaşlar, bölgenin yeni bir görünüme kavuştuğunu belirterek Başkan Adem Murat Yücel’in bu hizmetinin unutulmayacağını belirtiyorlar. Çayarası, birçok yayla yolunun kesiştiği nokta olması nedeniyle özellikle yaz aylarında büyük bir insan yoğunluğuna neden oluyor. Proje tamamlandığında vatandaşlar burada hem zaman geçirebilecek hem de yayla kültürünü yaşayabilecek.

“YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ YAŞATACAĞIZ”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bu projeyi çok önemsediklerini belirterek eksiksiz bir sosyal alan oluşturacaklarını söyledi. Amaçlarının Yörük kültürünü ve yayla kültürünü yaşatmak olduğunu söyleyen Yücel, “Kültürümüzü Toroslar’da yaşatacağız” diye konuştu. Projenin Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra hizmete girmesi bekleniyor.