Törenler sırasında Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu ve Belediye Başkanı Adem Murat Yücel  başta olmak üzere tüm ilçe protokolü, siyasiler ve Milli Eğitim camiası mensupları sabah Atatürk Anıtı’na çelenk koyup, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudular. 

Bu yıl Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü tüm yurtta coşkuyla kutlanacak. İtilaf Devletleri’ne karşı 1915–1916 yılları arasında muhteşem bir azim ve mücadele ile kazandığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi’yle ilgili şiirler ve sözler araştırılmaya başlandı. Dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine “Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum.” dediği zaferdir. Gelibolu’da büyük bir kahramanlıkla kazanılan zafer, sadece Türklerin değil bütün dünyanın hayatını değiştirdi. Çanakkale Savaşları’nın Türk tarihi için önemi büyüktür. Milletimiz, mukaddes vatanımızın korunması için canlarını veren şehitlerini ve gazilerini hiçbir zaman unutmayacak, onların bıraktıkları kutsal mirasa, vatanımıza ve bayrağımıza onurla sahip çıkacaktır.

ALANYA MÜFTÜLÜĞÜ MESAJ YAYINLADI

Mesajda şu ifadelere yer verildi: “Kahraman ecdadımız 104 yıl önce bütün dünyaya “Çanakkale Geçilmez!” diye haykırdı. Onlar, İla-yı Kelimetullah için, Din-i Mübin-i İslam için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Şehâdet şerbetini içtiler. Tevhidi savundular, İslam’ın izzet, şeref ve namusunu, Müslümanların haysiyet ve onurunu muhafaza ettiler. Mabetlerimize namahrem eli değdirtmediler. Şehâdetleri dinin temeli olan ezanlarımızın susturulmasına müsaade etmediler.Çanakkale, imanın karşısında maddi gücün dize geldiği yerdir. Çanakkale, Yüce Rabbimizin; “Yılgınlık göstermeyin, hüzünlenmeyin. İman etmiş kimselerseniz üstün gelecek olan sizlersiniz.” (Al-i İmran, 3/139) müjdesinin bir kez daha tecelli ettiği yerdir. Çanakkale, doğudan batıya, kuzeyden güneye nice vatan evladının mukaddes değerlerimiz uğruna omuz omuza şehâdete koştuğu yerdir. Çanakkale, çağdaş dünyaya, savaşın da bir ahlakının ve hukukunun olduğunu öğreten müstesna bir mekteptir.

Milletimizin hafızasında eşsiz bir yeri olan Çanakkale Zaferi’ni kazanan aziz şehitlerimizi ve kahraman ecdadımızı rahmetle yad ediyoruz. Ruhları şad olsun.”