Çağdaş Erdem, mesajında şunları söyledi: “Cumhuriyet deme bağımsızlık demek, halkın kendi kendini yönetmesi demek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir. Cumhuriyet Bayramı her sene kutlanırken, tüm aziz şehitler anılmaktadır. Bu devlet onların aziz hatıraları ile inşa edilmiştir. 

Padişahlık sisteminden demokrasiye geçiş ancak Cumhuriyetin ilanı ile olmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde yepyeni bir sayfa açılmış, Türk halkının seçme ve seçilme hakkını tam bağımsız Cumhuriyetin dinamikleri üzerine oturtulmuştur. Atatürk ve silah arkadaşları ile yapılan Kurtuluş Savaşı artık bir var olma mücadelesiydi. Bu mücadeleden başarı ile çıkılmış ve Türk halkının bağlı olduğu prangalara son verilmiştir. Cumhuriyetin ilanı ile insanlar artık kendi yöneticilerini seçiyor, yönetimde söz sahibi olabiliyorlardı. Özgürlüklerin, demokrasinin kapısı Cumhuriyet ile açılmış oldu. Bugün bu topraklar üzerinde rahat ve huzurlu bir şekilde yaşıyorsak, her vatandaş eşit ise, bunda Cumhuriyet ve Atatürk imzası vardır.

Cumhuriyet bizlerin ve gelecek nesillerin temel taşını oluşturmaktadır. Yarınlara umut ile bakabiliyorsak, planlar yapabiliyor, kimse bizlere zorla bir şeyler yaptıramıyor ise, bunun adı Cumhuriyettir. (Haber Merkezi)