Burak Gül

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçim öncesinde ilçelerin yerinden yönetilmesi gerektiğini ve yasal olarak devir yapılabilecek hizmetleri devredeceklerini açıklamıştı. Ekim Ayı meclisinde görüşülen gündem maddesinde Manavgat ve Alanya’nın caddelerinin ilçe belediyesine devredilmesi konusunun ilgili komisyona gönderilmesi kabul edilmişti. Komisyondan oy birliği ile geçen kararın ise Kasım ayı meclis toplantısında meclisten geçeceği ifade edilmişti. Ancak beklenen olmadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı bugün saat 14:00’da gerçekleştirecek. Açıklanan 104 gündem maddesi içerisinde caddelerin devri yer almadı.

HAZIRLIK AŞAMASI İHTİMALİ

Hem Alanya’nın hem de Manavgat’ın Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri caddelerin devri konusunun oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçmesine rağmen meclis gündeminde göremeyince şaşkınlık yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ekim Ayı meclis toplantısının ilk oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen konu jet hızıyla komisyonda kabul edilerek ikinci oturuma yetiştirilemeye çalışılmış ancak evraklar yetişmediği için Kasım ayı meclisine kalmıştı. Caddelerin devri konusunun Kasım ayı meclisinde de olmama sebebinin devrin alt yapısını oluşturmak için olduğu öne sürüldü. Hazırlıklar tamamlanır ise konunun Aralık ayı ya da Ocak ayı meclisinde görüşülebileceği tahmin ediliyor.

DEMİRCİ ARAŞTIRIYOR

Caddelerin devrinin Kasım ayı meclisinde yer almaması ile ilgili sorularımızı yanıtlayan Antalya Büyükşehri Belediyesi Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Gündemde neden yer almadığını bende şuan bilmiyorum. Yer alacağını tahmin ediyorduk. Ancak meclis öncesinde grup toplantısı yapacağız burada konuyu araştıracağım. Mutlaka geçerli bir sebep vardır diye düşünüyorum.” Dedi.

“KAMU ZARARI OLMASIN”

Demirci, konuyla ilgili olarak tahminini de aktararak, “Benim düşüncem, caddelerdeki gelirlerin 2019 yılı bütçesinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde göründüğü için, eğer son 2 ayda devir onaylanırsa büyükşehir belediyesi kamu zararı oluşturmuş olacak. Yasal olarak sürecin sorunsuz işlemesi için Aralık ya da en geç Ocak ayı meclisinde konu gündemde olacaktır.” Diye konuştu.