Burak Gül

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, seçim sürecinde merkez dışında kalan ilçelerin cadde ve bulvarlarını talepleri doğrultusunda ilçe belediyelerine devredileceğini açıklamıştı. Ancak sadece Alanya ve Manavgat, Büyükşehir Belediyesi’nden cadde ve bulvarları talep etmişti. 8 Ekim’de yapılan meclis toplantısında Alanya ve Manavgat’ın cadde ve bulvarların devri talepleri Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk etmişti. Jet hızıyla toplanan komisyon talepleri oy birliği ile onaylamış, ancak 11 Ekim’de yapılan devam meclisinde evrakların yetişmemesi nedeniyle konu görüşülememişti. Kamuoyu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda Plan ve Bütçe Komisyonu’nun caddelerin devri ile ilgili kararının görüşülmesini bekliyordu. Ancak caddelerin devri ilk oturumda gündemde yer almadı.

DEVAM MECLİSİNDE GÜNDEME ALINDI

Caddelerin devri konusu, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bugün saat 14:00’da yapılacak devam meclisinde 40’ncı gündem maddesi olarak görüşülecek. Bugün yapılacak meclis toplantısına yönelik açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde; Alanya Belediyesi 2020 yılı bütçesi ile Alanya Belediyesi Evsel Katı atık tarifesi görüşülecek. Yine meclis toplantısında Antalya Büyükşehir Belediyesi yol ağına dahil edilen, kentsel yolların tamamının yeniden Alanya Belediyesi'ne iadesi hususları da görüşülerek karara bağlanmasını bekliyoruz." dedi.

DEVİR 1 OCAKTA

Caddelerin devrinin meclisten geçmesi sonrasında ise hemen devir yapılamayacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 gelir bütçesinde caddelerin gelirler de yer aldığı için, devir işlemi 1 Ocak itibari ile gerçekleşecek.

İŞÇİLER İŞSİZ KALMAYACAK

Büyükşehir Belediyesi himayesindeki caddelerde çalışan temizlik ve park bahçeler personellerinin durumu ise tartışma konusu olmuştu. Meclis Üyesi Erkan Demirci, “Burada yaklaşık 200 personelimiz var. Caddelerin devri yapıldıktan sonra bu personellerimiz Alanya Hizmet Birimi bünyesindeki ASAT, Mezarlıklar ve Vektörel Mücadele gibi birimlere aktarılacak. Oralardaki personel açıkları da giderilmiş olacak. Ben hiçbir personelin işten çıkarılmayacağına dair bilgi aldım.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim