Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre sağlığı sinekle mücadele ekipleri, Alanya Merkez ve çevresindeki mahallelerde vektörel mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.  Ekipler, her Cumartesi günü rutin olarak yapılan Hacet- Baskent Hastanesi, Kızılkule-Postane arası ile  şehir merkezi ve Cuma Pazarı’nda ilaçlama çalışması yaptı.

Diğer yandan 25 metrelik yol, Atatürk Caddesi, Çevre yolu ve şehir merkezinde dibi balçık tutmuş kronomit yoğunluğu fazla olan direnaj hatlarında mistblower ile ilaçlama yapıldı.

Çarşı merkezinin yanı sıra ekipler çevre mahallelerde de çalışmalarını sürdürüyor. Okurcalar’dan Yeşilöz’e kadar tüm kapanmış oteller ve tatil sitelerinin havuzları ve foseptikleri kontrol edilip ilaçlanıyor. Otel ve site havuzlarının yanı sıra Avsallar, Konaklı, merkez, Oba ve Mahmutlar’da bulunan gün geçtikçe yenileri tespit edilen bina altı sular rutin olarak kontrol edilerek ilaçlanıyor. Bu arada bir çok mahallede vektörel mücadele açısından sıkıntı oluşturan lastik yığınları da tespit edilerek ilaçlamaları yapılıyor.