GALİBİYET HESAPLARI

Milli maç arasına Antalyaspor yenilgisiyle giren Aytemiz Alanyaspor, ligin 27'nci haftasında Bursaspor'u ağırlayacak. İki takım da bu önemli maçtan puan çıkarma hesapları yapıyor. Cumartesi günü oynanacak maç ise haftanın maçı olabilir.

BURSA EN GENÇ TAKIM

Ligin en genç kadrosuna sahip olan Bursaspor, istatistikleriyle bu sezon iyi bir netice alamasa da 90 dakika koşan bir takım görüntüsü veriyor. Oynadığı maçlarda koşu mesafeleriyle dikkat çeken yeşil beyazlıların en büyük kozu yüksek ortalar.

MAÇ BAŞINA TAKTİK

Temsilcimiz Alanyaspor ise ligin en yaşlı 6'ncı takımı durumunda bulunuyor. Turuncu yeşililler, Sergen Yalçın yönetiminde oynadığı futbolla rakiplerinin çekindiği takımların başını çekiyor. Alanyaspor teknik heyeti maç başına taktik çıkarmasıyla ünlü.

İÇ SAHADA İYİYİZ

Süper Lig'in ilk 13 haftasında kötü bir istatistik ortaya koyan ancak Sergen Yalçın'la tırmanışa geçen Aytemiz Alanyaspor, yaptığı katı defans ve oynadığı karma ofansla çok can yakıyor. İç saha maçlarında ise son 7 mücadelede hiç mağlubiyet almadı.

GÜZEL OYNUYORLAR AMA

Bursaspor ise güzel oynamasına rağmen sonuç almakta zorlanıyor. Yeşil beyazlılar, ofansif ancak sonuç alamayan futboluyla maçı koparmaya her an yakın olsa da ligde en az gol atan takımlar arasında ve dış saha maçlarında 12 maçta 7 beraberliği var.

ÖNEMLİ EKSİKLERİ VAR

Bursaspor, haftaya revire dönen bir kadroyla hazırlanıyor. Tunay Torun sakatlığının geçmesiyle takıma dahil olsa da Sakho, Abdullahi Shehu, Onur Atasayar ve Barış Yardımcı gibi önemli oyuncular Cumartesi günü Alanyaspor'a karşı forma giyemeyecekler.

Editör: TE Bilisim