Deneyimli Gazeteci Ahmet Tunç’un hazırlayıp sunduğu Haber Masası Çarşamba günü saat 20:30’da ekranlara geldi. Pasha Et ve Balık Restaurant’tan yapılan canlı yayına Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili ve Gazeteci Burak Gül konuk olarak katıldı. Programın ilk bölümünde ALTİD Başkanı Burhan Sili, 5 yıllık başkanlık sürecini ve ALTİD’in misyonunu anlattı. 

BÖLGELERİ BİR ARAYA GETİRDİK

5 yıllık başkanlık sürecinde yapılan çalışmalara vurgu yapan Burhan Sili, “Ben 2014 yılında göreve başladım ve aynı yıl büyükşehir yasası devreye girdi. Belde belediyeleri kapandı. Biz de bölge birliklerini bir araya toplamayı hedeflemiştik. 6 Bölge birliğini tek çatıda topladık. Bu bizim için önemli bir gelişmeydi. Konaklama sektörünün yasasının çıkarılması için bir mücadeleye girdik ve bölge birlikleri de bizimle birlikte Türkiye Otelciler Federasyonu’nda temsil edilmeye başladı. Alanya küçük bir yapıya sahipken olduğu gibi kurumların tek çatı altında ortak amaç doğrultusunda bir araya gelmesini sağladı. Turizmin alternatifleri için BAKA ile birlikte “Dalga sörflü günler”, “Doğa sporları parkurları ” ve “Plajların kameralar ile denetlenmesi” projelerini hayata geçirdik.” Diye konuştu. 

BÜFELERLE İLGİLİ SIKINTILAR VAR

Bazı sahil büfelerinin restoran gibi çalışması konusunda da görüşlerini dile getiren ALTİD Başkanı Sili, “Büfelerin amacı turistik tesislerin hizmetine sunmak. ALTİD’in görevlerinden biri. Alanya’da bazı tesisler dışında tesisler ile deniz arasında D-400 Karayolu var. Burada müşterilere ağır yemek türü değil de tost hamburger gibi. Büyükşehir yasası ile birlikte belde belediyelerin kapanması sonucu sahil büfelerinin toparlanması için Sayın Menderes Türel’e teklif götürdük ve kabul etti, ama gerçekleşmedi. ALTİD’in sorumluluğu dışında kalan yerlerde de Düğün salonu, restoran gibi çalışan saat kaçta kapandığı belli olmayan büfeler olmayacaktı. Alanya’da bu hizmete ihtiyaç yok zaten Alanya da bu hizmeti vere restoranlar var. Siz restoranların hakkını yiyorsunuz. Herkes kendine düşen işi yapmalı. Ümit ediyorum tekrar ele alınır. Yurt dışında bu durum bizim ifade ettiğimiz şekilde çözülmüş durumda.” İfadelerini kullandı. 

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM

ALTİD Başkanlığı’nı 2 dönemdir sürdüren Burhan Sili, 2019 Kasım ayında yapılması planlanan ALTİD seçimleri’nde aday olup olmayacağı konusunda da açıklamada bulundu. Sili, “Ben kurumların başındaki insanların uzun süreler hizmet yapmasına karşıyım. Zaman ne gösterir bilemeyiz ama şuan ki düşüncem aday olmayı düşünmüyorum. Her zaman kan değişikliği iyidir” şekline konuştu. 

SAYISAL ANLAMDA İYİ, GELİR ANLAMINDA GERİDE KALDIK

2018 Turizm sezonuna ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Sili, “Gelen turist sayısı bakımından rekor düzeylere ulaştık. Ancak fiyatları kötü geçen sezonlarda düşürmüştük ve bir anda yükseltemiyoruz. Bu nedenle gelir anlamında 2015’in gerisinde kaldık. 2019’da yüzde 15 artış yaptık ama tam olarak eski seviyeye gelmemiz 20202yi bulacaktır.” Dedi.