Hatice Şekerci

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Seferberliği, iki Guinness Dünya Rekoru ile taçlanacak. Bugün saat 11:11'de 3 saat içinde 81 ilde 2023 noktada 11 milyon fidan dikilirken, halen Endonezya'nın 232 bin 647 fidanla sahip olduğu '1 saat içinde en fazla fidan dikme' rekoru, Çorum'da 1 saatte bu sayıdan daha fazla yapılacak dikim ile Türkiye adına tescil ettirilecek.

Geleceğe Nefes Seferberliği ile Türkiye adına tescil ettirilecek diğer Guinness Dünya Rekoru ise, 'Dünyanın en büyük online fidan diken insan fotoğrafı albümü' olacak. Bu rekor için, bugün fidan dikenlerin fidan dikim süresi 3 saat içinde ve sonrasında çektikleri fidan diken insan fotoğraflarını www.gelecegenefesalbum.com sitesine girerek yüklemesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın, çekecekleri fotoğrafların Guinness tarafından onaylanabilmesi için gereken teknik koşullar, www.gelecegenefesalbum.com sitesinde bulunuyor.

Antalya'da da 260 ayrı noktada 21 bin 397 kişi ile 200 bin 034 adet, Alanya'da ise 3 ayrı noktada 590 kişi ile bin 650 adet fidan dikimi gerçekleştirilecek.Bütün sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, toplumun her kesiminden kişilerin katılım gerçekleştirmesi beklenen etkinlik, Toslak Mahallesi, Ketenlik mevkisi 296 nolu bölmede 40 bin metrekarelik alanda yapılacak.