“ULAŞIM KRİZİ BÜYÜYOR”

ALTSO 8’inci dönem Meclis Toplantısı sonunda yer alan dilek ve temenniler bölümünde söz alan Özcan Şafak Mavili, ilçede önemli bir ulaşım sorunu olduğuna dikkat çekti. Mavili, “Otobüslerimizin sayısı az. Özellikle eski beldeler şimdiki mahallerden turistler ulaşım sağlayamıyor. Otobüsler tamamen dolu. Müşterilerimiz bizi arayıp gelip onları almamızı söylüyor. Bir an önce konunun çözümü için hareket etmeliyiz” dedi. 

“SAHİL BÜFELERİ RESTORAN MI?”

ALTSO Meclis Üyesi Hakkı Uysal da söz alarak sahil büfeleri ile ilgili sıkıntıyı dile getirdi. Uysal, “Sahil büfeleri akşamları şezlongları topladıktan sonra restoran gibi hizmet veriyor. Bu durum haksız rekabete yol açıyor. Sahil büfesi güneş battığında turist gittiğinde kapansın” diye konuştu. 

TAÇ; “MERKEZDEKİ BÜFELERDE SORUN YOK AMA..”

Meclis Üyesi Şevki Taç da konuyla ilgili görüşlerini dile getirerek “Merkezdeki sahil büfeleri akşam hava karardığında kapanır. Ancak Oba’dan sonrasında akşamları restoran şeklinde işletmecilik yapılıyor. Bu durum merkezdeki büfelere göre de haksız rekabeti beraberinde getiriyor. Bu konu ile ilgili düzenleme gerekli” ifadelerini kullandı. 

“PORTAKAL BÜFELER MARKET OLDU”

ALTSO Meclis Üyesi Süleyman Hilmi Özdemir’in gündeminde ise geçtiğimiz günlerde Gerçek Alanya Gazetesi’nin de gündeme getirdiği portakal büfeler vardı. Özdemir, “Portakal büfelerde sadece portakal suyu ve su satılacak denildi. Ancak her şeyi satıyorlar. Bu durum marketler açısında önemli bir sorun” diye konuştu. 

ŞAHİN;”ULAŞIM MASTIR PLANIMIZ YOK”

Aktarılan sorunlara yönelik görüşlerini dile getiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ilk olarak ulaşım sorununa dikkat çekti. Şahin, “Ne yazık ki ulaşım konusunda mastır plan yapılmamış. Ulaşım sıkıntımız oldukça büyük seviyede. Bir an önce özellikle otelcilerin ve odaların katılımı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından mastır planı hazırlanmalı. Biz de bu konunun takipçisi olacağız” dedi. 

“SAHİL BÜFELERİ AMACININ DIŞINA ÇIKMIŞ DURUMDA”

ALTSO Başkanı Şahin, sahil büfeleri ilgili sıkıntıyı da doğruladığını belirterek, “Sahil büfeleri sabah açılıp akşam güneş battığında kapanmalı. Aynı onlar gibi düzensiz bir durumda iskelelerde var. 3 tekneye ceza kesildi. Turisti rahatsız eden herkes cezasını çekecek. Konuyu sayın kaymakamımız ile de değerlendirdik. O da bu konuda kararlı” şeklinde konuştu. 

“PORTAKAL BÜFELERİ BAŞKANLA GÖRÜŞECEĞİZ”

Portakal büfeler ile ilgili durumu da yorumlayan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, “Portakal büfeler ile ilgili sıkıntıyı daha önce de gündeme getirdik. Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ile de konuyu görüştük.  Fabrikasyon ürün satmamaları gerektiğini ifade ettik. Ancak tekrarda başkanımızla görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.