Burak Gül

Dünyanın en büyük turizm borsası olarak kabul edilen ve bu yıl 53’üncü defa kapılarını açan Berlin Uluslararası Turizm Borsası’ndan (ITB) güzel haberler geliyor. 181 ülkeden 10 bin katılımcının yer aldığı fuara Türkiye’den ise adeta çıkarma yapıldı.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya da fuarda stantları ziyaret etti. Türkiye’den 100’ün üzerinde katılımcının yer aldığı fuarda 2019 için rekor yılı olacağı görüşü hakim oldu. TÜRSAB Alanya BTK Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Yılmaz,  “Fuardan edinilen öngörülere göre Almanya ve Rusya dan ülkeye 12 milyon dan fazla Turist Gelecek gibi Rusya’dan bu yıl 6 milyon civarında, Almanya’dan ise 5 milyonu aşkın turist bekliyoruz. Erken rezervasyon süreci hala devam ediyor.” Dedi. 

2019 REKOR YILI OLABİLİR

Fuara katılım sağlayan My Planet Yönetim Kurulu Başkanı ve Alanya’nın önde gelen turizmcilerinden Suat Çavuşoğlu ise 2019'un rekor yılı olabileceği vurgusunu yaptı. Çavuşoğlu, “Tüm dünya burada. Turizmin kalbi burada atıyor. Erken rezervasyonlarda yüzde 50 artış olduğunu görüyoruz. Ve erken rezervasyon süreci halen devam ediyor. 2019 Rekor yılı olabilir.” Diye konuştu. 

UÇAK SAYISINDA ARTIŞ BEKLİYORUZ

Çavuşoğlu erken rezervasyonlardan gelen haberlere bakıldığında uçak sayılarında da önemli bir artış olacağını ifade ederek, “Bu yıl erken rezervasyonlarda rekora gidiyoruz. Dolayısı ile bu tur operatörlerini de ekstra uçak için zorlayacak. Bu yıl uçak sayısında da rekor artış karşımıza çıkabilir.” Şeklinde konuştu.