Korona virüsü nedeniyle birçok etkinliğin iptal edilmesi nedeniyle 23 Nisan akşamı saat 20.00’da herkes bayraklarla birlikte balkona çıkmaya çağrıldı. Korona virüsün yayılmasını önlemek için uygulanan yasak ve kısıtlamalar nedeniyle TBMM’nin açılışının 100’üncü yılı etkinlikleri de iptal edildi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, geçen yıl yapmış olduğu açıklamasında 100’üncü yıla özel ilk meclisin açılışını temsil edileceği uluslararası ölçekte bir kutlama programına hazırlandıklarını belirtmişti. 
BAKAN SELÇUK: EVDEN KUTLAMAYA HAZIRLANIYORUZ
Korona virüs nedeniyle bütün etkinliklerin iptal edilmesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların evden de katılabileceği bir program hazırladıklarını duyurdu. Selçuk, “Bu 23 Nisan çocuklarımız bayramımızın 100. yılını kutlayacaklar. Aylar öncesinden hazırlanmıştık. Ama evlerdeyiz. Şimdi evden katılabileceğimiz, aynı coşkuyu hissedebileceğimiz, neşemizden, sevgimizden, coşkumuzdan kaybetmeyeceğimiz bir program hazırlıyoruz. Bayram bizimdir” dedi. 
ALANYA BELEDİYESPOR’DAN ÇAĞRI 
Alanya Belediyespor da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılına özel bir davet videosu yayınladı. Videoda minik bir sporcu, 23 Nisan saat 20.00’da herkesi bayraklarla evlerinden balkonundan İstiklal Marşı’nı okuyup kutlama yapmaya çağırdı. İşte videodaki o çağrı: 
“2020 çok özel bir yıl. Bu yıl meclisimizin açılışımızın 100. Yılı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliği kapsamında bütün ülkemizi 23 Nisan akşamı saat 20.00’de bayraklarımızla birlikte herkesi balkonlarımıza bekliyoruz. Hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı bütün dünyaya duyuracağız. Haydi, Türkiyem, hep beraber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı evde ama beraber kutluyoruz.” – Haber Merkezi 

belediyespor’dan-100.-yila-ozel-cagri.jpgbelediyespor’dan-100.-yila-ozel-cagri-001.jpg