Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda Antalya, Burdur, Konya ve Diyarbakır’da sahneye koyulan oyunları seyrederek; Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği Oyunlar, Oyuncular ve Tiyatroların Ödüllerini belirledi. Bu kapsamda Alanya Belediye Tiyatrosu da 8 ödül birden kazandı.

ÖDÜL TÖRENİ 27 NİSAN’DA BELEDİYE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE
Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu, “Halk Jürisi tarafından belirlenen Antalya, Burdur, Konya ve Diyarbakır’da ödüle layık görülen tüm sanatçılara, tiyatrolara ve yapımlara ödülleri, 27 Nisan Perşembe günü saat 20.00’de Alanya Belediye Tiyatrosu Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. 

BAŞKAN YÜCEL’E ÖZEL ÖDÜL
Direklerarası Seyircileri Jüri Özel Ödülü, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e verildi. Jüri tarafından yapılan açıklamada, “ Alanya Belediye Tiyatrosu’nun yanısıra tiyatro ile ilgili çalışmalara desteği ve bölgeye kültürel hareketlilik katan hizmetlerinden dolayı Belediye Başkanı Yücel, Jüri Özel Ödülüne değer görülmüştür” denildi. 

EN ÇOK ÖDÜL ALANYA BELEDİYE TİYATROSU’NA
2016-2017 Tiyatro Sezonunda, Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyelerinin belirlediği ödüller şöyle: 

EMEK ÖDÜLÜ 
Yıllarca Alanya'da özel ve amatör tiyatrolarda emek veren, Sokak Tiyatrosunu hayata geçiren, Belediye Tiyatrosunun kuruluşunda emeği olan ve son gününe kadar onlarca eserde başarıyla rol alan ve 28 Kasım 2016'da hayatını kaybeden Tiyatro İnsanı Akın Paşaoğlu, Direklerarası Seyircilerinin takdirlerini ifade eden "Tiyatro için Emek Ödülü” ne layık görüldü. 

FARKINDALIK YARATAN PROJELER
Tiyatroda ortaya koydukları ile toplumda farkındalık yaratan projeler dalında belirlenen ödül ise Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi Sorumlusu Nilbanu Engindeniz’e verildi.
Yazdığı ve yönettiği oyunlarla kırsal mahallelerde 20.000'e yakın çocuğa ulaşan Nilbanu Engindeniz, örnek gönüllülük anlayışıyla Direklerarası Seyircilerinin takdirini kazandı. 

ALANYA TİYATRO ÖDÜLLERİ
Ensemble: Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere, Alanya Belediye Tiyatrosu

PERFORMANS ÖDÜLLERİ
Erkek Oyuncu, Mustafa Erman Doğan, Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere
Erkek Oyuncu, Nejat Koper, Derya Gülü, Alanya Belediye Tiyatrosu

TASARIM ÖDÜLLERİ
Sahne Tasarımı: Duygu Gökalp, Derya Gülü, 
Işık Tasarımı: Mehmet Yaşayan, Derya Gülü