10 yıldır  sırt ve karın ağrısı şikayetleri olan hasta  Selim Öztürk ALKÜ Alanya Eğitim ve Araştırma Hastane ’si Dr. Öğretim Üyesi  Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler’e  tedavi  için başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda hastada, karaciğerinde  kist hidatik  (bir tür parazitin oluşturduğu bir hastalık) tespit edildi. Ameliyata alınan  hastanın   operasyon sırasında  karaciğerden bağımsız olarak alt kısmında  yaklaşık  25 cm çapında 3 kilo ağrılığında  karaciğere ,böbreğe, diyaframa  ve ana damarlara bası yapan bir kitle tespit edildi. Operasyon  anında  gördüğü karışında şaşkına  uğrayan   Dr. Yılmaz Güler  ve  ekibi 2 saat  süren müdahale sonunda  başarılı bir şekilde  kitleyi almayı  başardı. Hasta aynı anda  hem karaciğerindeki kistten hem de  sırt ve  karın ağrısı  şikayetlerine  neden  olan bebek kafası  büyüklüğündeki  kitleden kurtuldu. Selim Öztürk’ün   ilk ziyaretçileri  ise  ameliyatına  giren  sağlık ekibi  ve  Dr.’u Yılmaz  Güler  oldu. 

YERLEŞİM YERİ OLARAK SIRA DIŞIYDI

Dr. Öğretim Üyesi  Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler; “ hastamıza  yaptığımız  tetkikler sonucunda  karaciğer  kist hidatiği tespit ettik.  Ameliyata aldığımız hastamız  Selim Öztürk’te  operasyon sırasında  karaciğerinden bağımsız  bir bölgede  25 cm çapında ve  3 kilo ağrılığında  bir kitle tespit ettik. Bizim için sürpriz  olan bu durum  yerleşim yeri olarak  sıra dışı ve  zor  bir bölgedeydi. Ameliyathane  ekibimle  birlikte  2 saat süren bir operasyon sonunda  kitleyi  başarılı  bir şekilde çıkarabildik. Ameliyat sonunda  hastamızı 4 gün boyunca  hastanemizde misafir ettik. Selim  Bey’in genel  durumu iyi. Kendisi  artık  ağrıları olmadan normal  hayatına  mutlu bir şekilde devam edebilecektir.  dedi. 

 YENİDEN DOĞDUM 

Selim Öztürk, yeniden  doğduğunu  söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti. Öztürk; “ operasyon sonunda  kendimi rahatlamış  gibi  hissediyorum. Sırt ve karın ağrılarımdan artık  kurtuldum.  Hayatım boyunca iğne bile  vurulmadığım halde doktorumun bana vermiş olduğu güven sayesinde  çok rahat bir  operasyon geçirdim. Sağlık çalışanlarının göstermiş oldukları   anlayış ve  hoşgörü sayesinde kendimizi  evimizde  gibi hissettik. Emeği geçen  herkese  teşekkür  ediyorum” dedi. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş ve hastane yönetimi Dr. Öğr. Üyesi  Genel Cerrah Uzmanı Yılmaz Güler’i ve ameliyat ekibini  tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Editör: TE Bilisim