Son yılların en kötü dönemini geçiren Alanya turizmine bayram tatili de çözüm olamadı. Kısa bayram tatilinde Alanya beklenen doluluğa ulaşamazken, 5 yıldızlı otellerin dolu oluşunun da esnafa bir katkısı olmadı. Alanya esnafı ‘Geçen yılı aradık, adeta sinek avladık’ diyerek tepkisini dile getirdi.

BEKLENEN KALABALIK OLMADI

Bu yıl istenilen seviyede bir yerli turist akışının olmadığını ifade eden Alanya esnafı, “Geçtiğimiz yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında yerli turist Alanya’ya akın etmişti. Bizler de adeta bu doluluk sayesinde bayram etmiştik. Yan yana restoranlar, marketler bile yüksek seviyelerde gelirler elde etmişti. Ancak bu yıl beklenen yerli turist akışı olmadı. Tatilin kısa olması bunu tetikledi. Bayram geldiğini bile anlayamadık. Normal günlerden hiçbir farkı yoktu. Adeta sinek avladığımız zamanlar oldu” diyerek isyan ettiler.

SOSYAL MEDYA TEPKİSİ

Geçen yıl gelen yerli turiste sosyal medya üzerinden başlatılan karalama kampanyasının yerlileri küstürdüğünü de ifade eden esnaflar, “Bu yıl belki de yerli turistler Alanya’ya küstü. Çünkü geçen bayramda münferit bazı olaylar nedeniyle tüm gelen yerli turiste sosyal medya üzerinden karalama kampanyası yapıldı. Anladığımız kadarıyla bu kara propaganda yerli turisti küstürdü. Onlar da bu yıl fazlasıyla Alanya’yı tercih etmedi. Olan yine biz esnafa oldu. 4 gözle bayramı bekleyen esnafın maalesef hevesi kursağında kaldı” diyerek sosyal medya üzerinden karalama kampanyası yürütenlere tepkilerini ifade ettiler.