Elmalı ilçesinde düzenlenen geniş katılımlı bayramlaşma töreni ile Batı Antalya  bayramlaştı. Kaş, Elmalı, Demre, Kumluca, Finike, Korkuteli ilçelerinden vatandaşlar ve protokol bayramlaşmaya katıldı. 

 Bayramlaşmaya Dışişleri Bakanı MevlütÇavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, İl Başkanı Rıza Sümer, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve ilçelerin parti yöneticileri katıldı.

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekili Atay Uslu’nun Batı Antalya’nın tüm ilçeleri ile bağlantısının  olduğunu artık kabul ettiğini espirili bir dille ifade etmesi bayramlaşmaya renk kattı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bayramlaşmada hükümetin Batı Antalya’ya yapmış olduğu ulaşım ve diğer projeleri hakkında bilgiler ve müjdeler verdi. Antalya Milletvekili Atay Uslu yapmış olduğu konuşmada Batı Antalyalı hemşerilerinin bayramlarını tebrik ederek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ve milletvekillerine Batı Antalya’ya yapılan yatırımlar konusunda vermiş olduğu destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

 ANTALYANIN BATISI BÖLÜNMÜŞ YOL PROJELERİ İLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Atay Uslu konuşmasında Kumluca, Finike, Kaş, Demre ve Elmalı ilçelerinde yaşayan vatandaşlar birbirlerine gönülden bağlıdırlar ve biz bu bağlılığı mega yol projeleri ile daha da arttırıyoruz dedi. Atay Uslu: "Bu konuda başta başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na ve AK Parti Milletvekili arkadaşlarıma gönülden teşekkür ederim. Antalya ile ilgili projeler konusunda ortak hareket ederek projelerin hayata geçirilmesinde birlikte hareket etmenin sonuçlarını alıyoruz.

TEKELİ ÜNİVERSİTESİ

 Atay Uslu şöyle devam   etti: 

"Batı Antalya'ya, Tekeli yarımadasına bir Tekeli Üniversitesi de yakışır. Bu müjdeyi vermek için teknik düzeyde çalışmalara devam ediyoruz. Sufi yolu ve Likya yolu ile, duble yollar, tüneller ile Batı Antalya bir bütün oluyor."

 LİKYA YOLUNDAN SUFİ YOLUNA BATI ANTALYA

Antalya’nın batısını sadece duble yollar ile değil, gönül yolu projeleri ile de birbirine bağladıklarını ifade eden Atay Uslu, Antalya’nın batısındaki manevi değerlerimizi yaşatmak adına Sufi Yolu projesinin de yavaş yavaş adımlarını attıklarını, Antalya’nın batısını hem duble yollar hemde manevi yollar ile birbirine kenetleyeceklerini söyledi.