Aynur ÖZKAYA - Alanya Belediyesi bir günde 3 üniversiteyi ağırladı. İlk olarak Konya Karatay ve Koç Üniversitelerinin Öğretim üyeleri ile öğrencilerini Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Yardımcısı Tunahan Kasapoğlu ve Meclis Üyesi Melike Nazifoğlu, öğrencilere Alanya Belediyesi’nin projeleri hakkında bilgi verdi. Karatay Üniversitesi’nin Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar ve Mimarlık Fakültesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Kaş beraberinde 110 bölüm öğrencisi ile verilen bilgileri dikkatle dinledi.

BÖLÜM BİTİRME PROJESİ 

Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen proje sunumundan önce konuşan Karatay Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Çınar, Mimarlık ve iç mimarlık son sınıf öğrencileriyle bölüm bitirme projesi olarak bir uygulama projesi yapmayı planladıklarını, bunun için de en uygun yer olarak Alanya’yı belirlediklerini söyledi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının ardından öğrenciler Alanya Belediyesi’nin meydan projesi ile kültür merkezi ve yeni belediye binası projelerini yerinde incelediler.

DAMLATAŞ’IN KENTSEL YAPISINI İNCELEDİLER

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bakır,Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ziya Gençel, Şehir Plancıları Odası Başkanı Dr. Ebru Manavoğlu ve Arş. Gör. Sezen Başak Özünur ile 77 öğrenci Kentsel Tasarım Dersi için Damlataş bölgesinde tespit çalışması gerçekleştirdi. 
Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, öncelikle Damlataş Mağarası’nın yapısını inceledi. Ardından kıyı şeridindeki yapıları gözlemleyen öğrenciler ve öğretim üyeleri daha sonra teleferik ile Kale’ye çıktı. Buradaki hem doğal yapıyı hem de mimari yapıları dikkatle inceleyen öğrenciler, Kale’deki yapının kentsel yapılaşmalara yönelik problemlerini tespit etmek için notlar alarak yapıları fotoğrafladı.

ÜNİVERSİTELERLE İŞ BİRLİĞİNDE ÇALIŞIYORUZ

Öğrenciler ilgili konularında araştırmalarını sürdürürken Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehre gelen üniversitelerin öğretim üyeleriyle Alanya Arkeoloji Müzesi’nde bir araya geldi. Toplantıda şehrin yapısal bütünlüğü, sorunları ve çözüm önerileri hakkında karşılıklı istişare edilirken öğretim üyeleri Başkan Yücel’e eğitime verdiği önem için teşekkür etti. Başkan Yücel de şehrin böylesine önemli konularda tercih edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Eğitime ve araştırmaya her zaman öncelik vereceğiz. Şehrimizin gelişimi için üniversitelerle işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”