Alanya Belediyesi haftalık olağan encümen toplantısını Yücel başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantının ardından gündeme dair açıklamalarda bulunan Yücel, İlk olarak bayram tatiline değindi. Bu kararın sürpriz olduğunu vurgulayan Yücel Alanya Belediyesi olarak bayrama hazır oldukların ifade etti. Alanya'da iptal edilen triathlon organizasyonuna da değinen Yücel, “Kendi imkanlarımızla gerçekleştireceğiz ve iyi bir katılım olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

“17 AĞUSTOS’U HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK”

“17 Ağustos 1999'da yaşanan Marmara depremini hiçbir zaman unutmadık” diyen Yücel, “ Deprem, doğal afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlara Allan'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.

“TATİLİN 10 GÜNE ÇIKARTILMASI SÜRPRİZ OLDU”

Kurban tatilinin uzaması hakkında kendisine düşüncesi sorulan Yücel’e , “Bölgemiz tatil bölgesi olunca ister istemez ki hem yabancı hem de yerli turiste en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmek için uğraşıyoruz ve uğraşacağız da. Tatilin 10 güne çıkartılması sürpriz oldu. Biz yerel yönetimler olarak sorumluluğumuz dahilinde bayrama hazırız”ifadelerini kullandı.  

“AHEP’İ AYAKTA TUTMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

AHEP konusuna da değinen Yücel konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “ AHEP Üniversitesi ülkemizde vakıf üniversiteleri içinde amacına uygun olarak çalışan 4-5 üniversiteden birisi. Bugüne kadar geldiğimiz nokta sevindirici. Şu anda üniversitenin hiçbir şahsa borcu yok. Hatta kasasında parası bulunan bir durumda. Bu yıl gerek özel gerekse devlet üniversitelerinin kontenjanlarının birçoğu boş kaldı. Bu da belki öğrencilerin telaş sebebi ama biz yine de hedefimizi tam anlamıyla yakalamasak bile yaklaştık. Biz burada en iyi kalitede eğitimi verebilmek, öğretim görevlilerini burada bulundurmak ve üniversiteyi gelecek yıllara şekillendirmek için mücadele ediyoruz. Bunda en büyük pay maddi ve manevi yanımızda olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu. Birinci derecede onu katkıları, ikinci derecede Alanya Kaymakamlığı'nın mütevelli heyeti var. Bu vakfı ayakta tutabilmek , vakıf doğrultusunda da üniversitemizi ayakta tutabilmek için elimizden geldiği kadar hassasiyetle çalışmalarımız devam ediyor. Bu üniversite bizler burada olduğu sürece en iyi şekilde varlığını sürdürecek" dedi.

“TRİATHLONU KENDİ İMKANLARIMIZLA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Triatlonun Alanya tanıtımı için önemli oduğunu vurgulayan Yücel Triatlonu kendi imkanlarıyla gerçekleştireceğinin de müjdesini verdi. “Alanya triathlonu 26 yıldır yapılıyor” diyen Yücel, “Dünyada triathlon denince Alanya bunun başkenti olarak görülüyor. Bundan 2 yıl önce 'Dünya Kupa'sını gerçekleştirdik. Geçen yıl 'Avrupa Kupası'nı gerçekleştirdik. Bu yıl da hem 'Avrupa Triathlon Şampiyonası'nı hem de 'Paralimpik Dünya Kupası'nı burada yapmayı hedeflemiştik. Fakat Avrupa federasyonuyla bizim kendi Triathlon Federasyonu'muz arasındaki iletişimsizlik ve birbiri arasındaki sorunlardan dolayı Avrupa'da triathlon şampiyonasında Alanya liste dışı bırakıldı. Bu son bir hafta 10 günlük bir gelişme. Biz federasyon buna destek çıksa da çıkmasa da her zaman birlikte hareket etme taraftarıyız. Biz bunu bir şekilde kendi imkanlarımızla yerel yönetimler olarak bu organizasyonu devam ettireceğiz. Bizim bugüne kadar bütün organizasyonları devam ettirmek asıl amacımız. Bunları altına düşürmek değil, daha da fazla da bunu yapabilmek ve ilaveler yaparak sayısını artırmak. Bölgenin kalkınması, ticaretine yön vermesi ve şehirde cazibe merkezi oluşturmanın sosyal hayattan geçtiğine inanarak bu ve bu gibi organizasyonları devam ettireceğiz. Triathlonu da belediyemiz kendi imkanlarımızla gerçekleştirecek ve iyi bir katılım olacağına inanıyorum" diye konuştu.