İbrahim İPBÜKER

2014 seçimlerinden sonra devreye giren Büyükşehir Yasası’yla birlikte, eski Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından, Alanya’daki bazı caddelerin sorumluluğu Büyükşehir Belediyesi Alanya Şube Müdürlüğü’ne verilmiş ve Alanya Belediyesi devre dışı bırakılmıştı.

2019 yılının Mart ayında yapılan yerel seçimleri kazanarak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek, menderes Türel döneminde alınan tüm yetkilerin, isteyen her ilçe belediyesine iade edileceği sözünü vermişti.
Bu gelişmenin ardından  önceki gün Alanya’daki caddelerle ilgili bir açıklama yapan İYİ Parti Alanya ilçe Başkanı Yücel Apaydın,  Büyükşehir Belediyesi’nin caddeleri vermek istediğini ancak, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, almak istemediğini öne sürerek, caddelerdeki yetki üzerinden polemik yaratmaya çalıştı.

Yücel Apaydın’ın iddiaları ile ilgili soru sorulan Alanya belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kısa ancak tokat gibi bir cevap verdi. Başkan Yücel, “Siz benim bugüne kadar böyle gereksiz, bilgisiz laf atmalara, sataşmalara hiç cevap verdiğimi gördünüz mü? Görmediniz göremezsinizde” diyerek nokta koydu.

TÜRKDOĞAN’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, konuyla ilgili bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi Alanya ilçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, “Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek arasında yapılan görüşmeler neticesinde ,Alanya Belediyesi tarafından temmuz ayının 8’inde cadde ve sokakların devri için talepte bulunuldu. Alanya Belediyesi, Sayın Böcek’in vereceği cevabı bekliyor. Cadde ve sokakların devir teslimi en kısa sürede yapılacaktır. İyi Parti’nin ilçe başkanı bilgi sahibi olmadan, sormadan, araştırmadan ezbere açıklama yapıyor. Bu tür ucuz siyasetle bir yere varılamaz” diye konuştu.