Alanya Belediyesi Haftalık Encümen Toplantısı’nı Belediye Başkanı Adem Murat Yücel Başkanlığı’nda gerçekleştirdi. Toplantıda Alanya Belediye Encümeni’ne gönderilen dosyalar incelenerek karara bağlandı ve Kentsel Dönüşüm Ofisi için düşünülen yeni yerin ihalesi ve yer tahsisi gerçekleştirildi.

YÜCEL, SÜREÇ HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, encümen toplantısı sonrası Cumhuriyet Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yücel,” Alanya belediyesi olarak haftalık olağan encümen toplantımızı gerçekleştirdik. Alınan kararlar Alanya'mıza hayırlı olsun. Biliyorsunuz  Cumhuriyet Mahallemizde bir kentsel dönüşüm projemiz var. Meclis gündeminde de konuşmuştuk. Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisine bulunan 37.3 hektar alan üzerinde devam eden projemiz adımları ve yapılan çalışmalar şu şekildedir; Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemizin 1. Aşaması olan Riskli Alan İlanı için yapılan çalışmalarımız neticesinde; Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüz ölçümüne sahip alanın, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında kanunun 2 inci ve Ek 1 inci maddelerine göre “Riskli Alan” ilan edilmesi hakkındaki 20.11.2017 tarihli 2017/11092 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 13.01.2018 tarihli ve 30300 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir" dedi.

YETKİ ALANYA BELEDİYESİ’NDE

Konuşmalarına kentsel dönüşüm konusunda yetkinin Alanya Belediyesi’nde olduğunu ifade ederek devam eden Başkan Yücel,  “Alanya Belediyesi olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden 89714382-501.99-E.44327 sayılı yazısı ile Cumhuriyet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan yaklaşık 37.3 hektar yüz ölçümüne sahip alanın üzerinde yapılacak projelerin tamamının yürütülmesi için yetki Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Belediyemize devredilmiştir. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınan yetki devri ile beraber, Kentsel Dönüşüm projemizin 2. ve 3. Aşamalarını kapsayan süreç, Cumhuriyet Mahallesine İlişkin Mevcut Durum Değerlendirme, Hak Sahipliliği Tespiti ile Matematiksel ve Finansal Model Belirlenmesi iş ve işlemlerine başlanılmıştır, çalışmalarımız devam etmektedir.Projemizin 4. Aşaması olan Saha Ofisinin İnşaatı ve Organizasyonun yapılması işlemlerine başlanılmış ve inşaat aşamasına gelinmiştir. Geçici saha ofisimiz Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet vermektedir.” İfadelerini kullandı. 

RANT İÇİN PROJEYE SEKTE VURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Bazı kişilerin vatandaşı kandırmak istediğini ancak Alanya Belediyesi olarak buna izin vermeyeceklerini dile getiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel,  "Maalesef bazı kesimler bunu saptırarak şahsi menfaatleri için yapılan uygulamalarda kendilerine rant sağlamak adına bazı uygulamalara sette vurmak istiyorlar. Bölge halkına seslenmek istiyorum, bizim belediyen yetkililerinden duymadıkları hiç bir şeye itibar etmemeleri gerekir. Zaten biz bildirim oradaki hak bütün sahiplerine tek tek tebligatlar gönderdik. Bölge halkımız Alanya Belediyesi yetkilileri hariç kimseye itibar etmesin. Orada şuan için geçici olarak bir kentsel dönüşüm ofisimiz var ama kalıcı ofisimizin de şuanda ihalesi yapıldı. 2 ay içerisinde orası faaliyete geçecek.” Şeklinde konuştu. 

'HER ŞEY VATANDAŞIN KENDİ KARARI İLE OLACAK'

Cumhuriyet Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine ilişkin, sürecin geri, kalan kısmı olan 5. Kentsel Tasarım Projesi ve Süreç Takibi, 6. İmar Planı Çalışmaları, 7. Uzlaşma Görüşmeleri ve Sözleşmelerin İmzalatılması safhaları ise İhale Süreci devam etmekte olup, gereken tüm bilgi ve hizmetlere Cumhuriyet Mahallesi Palmiye Sokakta hizmet veren Saha Ofisimize (Tel:510 21 87) ve Alanya Belediyesi Merkez Hizmet Binasın da Plan ve Proje Müdürlüğümüze başvurabilirsiniz. Saha ofisimize müracaat ederek iletişim bilgilerinizi verdiğinizde, sizlere yeni aşamalarla ilgili bilgi vermemiz daha kolay olacaktır. Her zaman söylediğim gibi bundan sonra aynı şeye devam edeceğim. Orada o bunu yapacakmış, bu bunu yapacakmış diye spekülasyonlara gerek yok. Vatandaş isterse kendisi yapacak, isterse kendisinin bulduğu müteahhitlerle yapacak. Eğer bunlarda bir sonuç alınamıyorsa devlet olarak, belediye olarak biz yapacağız. Bunu da açık sözlülükle ifade ediyoruz. Burada her şey vatandaşın kendi kararı ile olacak" dedi.