Yerel yönetim olarak tüm gayretimiz bu virüsün doğurduğu etkenleri bir an önce başımızdan def etmek” dedi. 

Alanya Belediyesi tarafından Koronavirüs salgın tehdidine karşı Hükümet Meydanı’na dezenfeksiyon tüneli konuldu. Dezenfeksiyon tünelinin tanıtımına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Ali Yenialp, Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş katıldılar. Dezenfeksiyon tüneline girmesinin ardından açıklamalarda bulunan Adem Murat Yücel, son zamanlarda sadece lokal değil, ülkenin, dünyanın bir sorunu haline gelen virüsle yerelde mücadele ettiklerini söyledi. Yücel, “Vatandaşların ihtiyaçları ve bu bölgede alınacak olan tüm tedbirlerin hepsini alıyoruz. Yerel yönetim olarak tüm gayretimiz bu virüsün doğurduğu etkenleri bir an önce başımızdan def etmek. Hem sağlık hem gıda hem de ekonomik açıdan yerel yönetim olarak herkesin yanında olduğumuzu bildirmek isterim.  İnsanlarımızın sağlığı için bakanlığımızın verdiği dezenfekte onayı olan tüneli meydana kurduk. Böylelikle sabah iş yerine giden arkadaşlarımız ve akşam evine gidenler bu dezenfekte tünelinden yararlanıp kullanabilecek. Hem virüs etkisinden kurtulacak hem de bütün bakterilerinden dezenfekte olacaklar. Sağlıklı bir şekilde günlük hayatlarını devam ettirebilecekler” dedi.
“BAKTERİ İLAÇLAMAMIZ OLACAK”
Alanya genelinde alınabilecek tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Yücel, “Mevcut kalabalık sosyal alanlar, kamu alanlarını dezenfekte ediyoruz. Sokaklarımız yıkanıyor. Bir iki gün içerisinde karışımın olduğu arazöz sabahın erken saatleri ile akşam saatlerinde hizmete girecek. Şehirlerimizde aynı uçkun ilaçlaması gibi bakteri ilaçlamamız olacak” diye konuştu. 
“MASKE İHTİYACINI KARŞILAMAYA ÇALIŞACAĞIZ”
Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla son zamanlarda maske takılması zorunlu hale geldiğini söyleyen Yücel, “Biz de insanlara ulaşılabilir olarak herkese elimizden geldiği kadar maske ulaştırmaya çalışıyoruz. Piyasada maske bulmakta zorlanıyorduk. Yeni çıkan genelgeyle satışların olmamasıyla birlikte bunların kamu kuruluşlarında hem de yerel yönetimlerde dağıtımlarına bir an önce başlanıyor. Bulabildiğimiz kadar, 45 bin maske dağıtıldı. Bugünkü kargomuzdan 50 bin çıkacak. Biz küçük rakamlarla başlamıştık ama sadece şu anki sipariş verdiğimiz rakam 150 bin. Yeni yasadan dolayı devletimiz kumaşını karşılayacak. İşçilikleri diğer fabrikalarda yaptırmak suretiyle sabahtan 200 bin maske siparişi verdik. Halkımızın bu zaman dilimi içerisinde ne kadar maskeye ihtiyacı varsa hepsini karşılamaya çalışacağız. Biz şu anda başta sağlık kuruluşları, diğer kurumlar, elimizden gelen imkanlar doğrultusunda orada çalışanların sağlığı için gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.  
“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Şu anda Alanya’da aksi bir durum olmadığını ifade eden Yücel, “Şu anda herkes hastanelerden, sağlık kurumlarından yaralanıyor. Aşırı bir yığılma da yok. Diğer şehirlere, ilçelere göre kontrollü bir şekilde gidiyor. Bölgemizde de toplum olarak elimizden geleni yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Yapacağımıza da inanıyorum” dedi.
“BİR MASKE İSTEYENE BİLE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ”
PTT şubelerinin önlerinde yığılmaların devam ettiği hatırlatılan ve Alanya halkına neler söylemek istediği de sorulan Yücel, “Biz burada zaten vefa grubu olarak çalışıyoruz.  2 güne bir komisyonlarımız toplanıyor. İhtiyaç sahiplerinin hepsine elimizden geldiği kadar yardımlarımızı yapıyoruz. Biz her zaman vatandaşımızın bir dediğini iki etmemeye çalışıyoruz. Biz onların adına çalışıyoruz, çalışacağız da. 4 bin 400’e yakın emekli maaşları vardı. Hepsi de kaymakamımızın önderliğinde 4 günde bitti. Hepsine ulaştırıldı. Şu anda benden veya her birimize ulaşan vatandaş evine bir maske bile istiyorsa onu bile ulaştırmaya çalışıyoruz. O kadar itinayla çalışıyoruz. Çalışacağız da” diye konuştu.

baskan-yucel-tum-tedbirleri-aliyoruz.jpgbaskan-yucel-tum-tedbirleri-aliyoruz-001.jpg

Editör: TE Bilisim