Alanya Tevfik Hoca Evi’nde Kadıpaşa Mahalle Muhtarı ve Merkez Mahalle Muhtarları Odası Başkanı Hasan Öner’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Başkan Yardımcıları Mehmet Kula, Nazmi Yüksel, Ali Yenialp, Abdullah Akbaş, Hasan Erdoğan, Mehmet Gülen ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

 BAŞKAN YÜCEL, TEK TEK MUHTARLARI DİNLEDİ VE NOT ALDI

Toplantıda, Mahalle Muhtarlarının tek tek taleplerini dinleyen ve not alan Belediye Başkanı Yücel, daha sonra yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Alanya Belediyesi’nin projeleri, sağlık, sosyal yardımlar, eğitim, altyapı, üstyapı ve bu hizmetlerin en kaliteli şekilde halkla buluşturulması adına yapılan teknik altyapı yatırımları hakkında detaylı bilgiler veren Başkan Yücel, 20 ayda ilçenin her bölgesine hakim bir yapı oluşturduklarını ifade etti. Başkan Yücel, “Her mahalleye ulaşan hizmet ağımızın yanında bilgi işlem ve teknik altyapı yatırımlarında da sayılı belediyelerden birisi durumdayız.” dedi.

“KUZEY ALANYALILAR RAHAT OLSUNLAR”

Toplantıda özellikle Sugözü, Küçükhasbahçe,Tepe ve Dinek Mahallesi muhtarlarının, sağlık ocağı, çocuk parkı ve pazar yeri talepleri için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Başkan Yücel, ”Kuzey Alanya’da yaşayan vatandaşlarımız rahat olsunlar. Bölge için imardan sosyal tesislere kadar her şekilde sorunları çözülecek. Ekonomik yönden bölgenin kalkınması adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.

OBA KIZ ÖĞRENCİ YURDU 2016 EĞİTİM YILINA AÇILIYOR.

İnşaat çalışmaları devam eden hizmetlerle ilgili bilgi veren Başkan Yücel, “Mahalle gezilerimizde, kırsal bölgelerde yaşanan en büyük sorunun kız çocuklarının ilkokuldan sonra eğitim hayatını devam ettirememesi olduğunu gördük. Okumak isteyen ancak hem ulaşım hem de maddi yetersizlikler nedeniyle okuyamayan kız çocuklarımıza sahip çıkmak adına Oba Mahalle’sinde Kız Öğrenci Yurdunu yapıyoruz. Alanya Belediyesi Kız Öğrenci Yurdumuz 4 katlı. Engelli bölümlerinin de olduğu 160 kişilik kapasiteye sahip ancak kapasitesi 200 kişiye kadar çıkabiliyor.2016 yılında eğitime açılacak.” dedi.

ÖNER, “HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Alanya Merkez Mahalle Muhtarları Odası Başkanı Hasan Öner ise, ”Tüm muhtarlarımız adına mahallerimizde yapılan hizmetler için Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyorum. Burada hem kaynaşmak hem de bazı eksiklerimizi dile getirmek için toplandık. Katılan Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’e, yardımcılarına ve muhtarlarıma teşekkür ediyoruz. Başkanımız bizleri hem dinledi hem de bizlerin bilmediği belediyenin diğer hizmet ve yatırımlarını anlattı. Çok faydalı bir toplantı olduğunu düşünüyorum.”diye konuştu.