Alanya Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı dün Adem Murat Yücel başkanlığında gerçekleşti. Meclise üyeler eksiksiz katılım gösterdi. Meclis gündemine geçmeden önce konuşan grup sözcüleri, Ramazan ayının hayırlı olmasını temenni ederek, anneler günü ve 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutlarken, şehitlerimiz ve elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Josef Sural için başsağlığı dilediler. CHP ve İYİ Parti grup sözcüleri ise T.C. ibaresinin belediye binasına asılmasından ötürü Başkan Yücel'e teşekkür etti. 

Başkan Yücel, meclis gündemine geçmeden önce tüm İslam aleminin mübarek Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını diledi. İhtiyaç sahibi insanlara evlerine kadar hizmet sağladıklarını dile getiren Başkan Yücel, ''Şehitlerimize Allahtan Rahmet Gazilerimize acil şifa diliyorum'' dedi.  

JOSEF SURALIN ADI YAŞATILACAK 

Ankara'da şehit cenazesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren Yücel, elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden Josef Sural'ın adının bir spor tesisine ya da sosyal alana verileceğinin mesajını verdi. Engelli vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak birçok proje olduğuna dikkat çeken Yücel, ayrıca Anneler Günü ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak kutlamalara tüm Alanya halkını davet etti. Meclis toplantısındaki gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken meclis sonunda CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci ve İYİ Parti grup sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak bazı konularda taleplerini iletti.  

'MALİYET ANALİZLERİ İYİ YAPILMALI' 

Erkan Demirci, "Bütçede tahmin edilen ile tahakkuk edilenleri tam olarak tutturamamışız. Buna göre bütçenin daha gerçekçi olması lazım. Yapılan borçlar tüketim amaçlı değil yatırım amaçlı olmalı fakat yatırım amaçlı olurken de aynı zaman da fayda maliyet analizleri iyi yapılmalı'' dedi. Başkan Yücel de "Şubat ayında belediyenin alacağı miktar 2 milyon lira olurken belediyenin tahsis edebildiği  ise 178 bin lira yani yüzde 10 bile değil'' dedi. Yücel, sadece belediye personelinin aylık giderinin  13 milyon lira olduğunu belirtirken,  İller Bankası'ndan alınan miktarın yarısı bile olmadığını ve bu miktarın azalacağını dile getirdi. Başkan Yücel, "Ben her zaman tasarruftan yanayım. Biz belediyemizin 1 lirasını bile sorabilecek güçteyiz" dedi. 

CAYRIDICI CEZALAR İSTENDİ 

Erkan Demirci'nin ardından söz alan İYİ Parti Grup Sözcüsü Hacı Mevlüt Zavlak, "Çarşı  merkezindeki esnafların bir kısmı çığırtkanlık yapıyor.  Özellikle  Atatürk Caddesi'nin altında kalan yerde zabıta denetim yapıyor fakat ya yeterli değil ya da caydırıcı değil'' dedi. Zavlak,  bazıl esnafın kadınlara yönelik rahatsız edici tutumları olduğunu söyleyerek denetimlerin daha caydırıcı nitelikte olması gerektiğini dile getirdi. 

‘GEREKİRSE RUHSATLARI ALINACAK' 

Başkan Yücel de, "Biz öncelikle esnaf olarak dikkat edip ahilik kurallarına uyarak hareket etmeliyiz. 3 kuruş, 5 kuruş kazanacağız diye bu güzel Alanya'nın adını karalamaya gerek yok. Biz ne kadar ceza yazılması gerekiyorsa yazacağız. Hatta ruhsatlarının ellerinden alınmasına kadar bu durum gidecek.  Ayrıca ceza alan esnafta ceza işlem tarihi ne zamansa o zaman borcunu ödeyecek. Kimsenin bu memleketin düzenini huzurunu bozmaya hakkı yok. Bizim yetemediğimiz yerde Alanya halkından destek istiyoruz burada herkes kurallara uyacak" dedi. (Haber Merkezi)