Alanya Alaadin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin yapımının ardından açılan yeni yolun Eski Gazipaşa Caddesi ile birleştiği noktadaki tehlike, Gerçek Alanya Gazetesi tarafından gündeme getirilmişti. Trafikte yaşanan karmaşanın gündeme getirildiği haber sonrası Alanya Belediyesi bölgede refüj çalışmasına başladı. Yapılacak çalışma sonuçlandığında kavşağın güvenli hale gelmesi hedefleniyor. 

“3 AY ÖNCE SORUNU BİLDİRDİK”

Kavşakta yaşanan sinyalizasyon sorununun 3 ay bönce Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) bildirildiğini ifade eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Biliyorsunuz biz o bölgenin durumuyla ilgili 3 ay öncesinden Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) sinyalizasyon sistemiyle ilgili müracaatımızı yapmıştık. O günden beri biz oranın sinyalizasyon çalışmasını bekliyoruz yani kavşak düzenlemesini. Bu, Büyükşehir Yasası’ndan dolayı sadece bizim karar vermemizle olacak bir konu değil. Ortak bir kararla ve doğrusunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

UKOME ONAYI BEKLENMEDİ

Refüj çalışması için Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararını bekleyen Alanya Belediye Başkanı Yücel, tehlikenin ortadan kalkması için onay beklemeden çalışmalara start verdi. Başkan Yücel çalışmaların başlamasıyla ilgili olarak “UKOME’nin kararları gelir gelmez burada uygulamaya geçecektik. Ama maalesef görüyorsunuz ki her gün orada bir kazayla karşılaşıyoruz ve biz oraya verilen teklifler doğrultusunda oranın çevre düzenlemesini faaliyete geçirmeye çalıştık. İnşallah en kısa zamanda da Büyükşehir Belediyesi’nin o bölgenin ulaşımla ilgili sorunlarını yani sinyalizasyonla ilgili sorunlarını çözeceğine inanıyoruz. Bir şekilde sinyalizasyonu yapılır biz de geri kalan çevre düzenlemesini, yol düzenlemesini yaparız ve biz zaten başladık” şeklinde konuştu.