Başkan Türel’in mesajı şöyle; “Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, ancak biz engelli kardeşlerimizi sadece bir gün değil her gün hatırlayan, hatta hiç unutmayan bir zihniyetle çalışıyor; hayata geçirdiğimiz tüm projelerde önceliği onlara veriyoruz. Ve her fırsatta engelli bireylerimizle bir araya gelerek; sorunlarını, çözümlerini birlikte konuşuyor; bir nevi dertleşiyoruz. Çünkü engelli kardeşlerimizle bizler yol arkadaşıyız kader arkadaşıyız. Bana göre asıl engel, insanın gönlündeki vicdanındaki engeldir. Biz her çalışmamızda engeli kaldırıyor, engelsiz bir şehir, engelsiz bir Antalya, engelsiz bir Türkiye için çalışıyoruz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. Engelli bireylerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz.

 

Bu nedenle özellikle belirtmek isterim ki, 2004 yılında hazırladığımız Engelli Rehabilitasyon Merkezi projemiz benim de ‘İlk göz ağrı’ projem, bugün dünyaya örnek ve takdir edilen bir kurum haline geldi. Bu beni öylesine mutlu ediyor ki kelimelerle anlatılmaz. Burada engellilerimizi eğitiyor, topluma kazandırıyor, meslek sahibi yapıyoruz. Antalya’da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi’ ile Muratpaşa, Kepez, Döşemealtı, Konyaaltı, Aksu ve Serik’te yaşayan engelli bireylere ziyarette bulunuyoruz, sorunları yerinde tespit ediyoruz.

 Başlattığımız ‘Mekanlar’ projemizle vatandaşlarımızın evlerinde yaşamlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapıyoruz. Yavuz Özcan Parkı içinde ve Serik ilçemizde hizmete açtığımız Engelli Hizmet Merkezimizde engelli bireylerimiz ve yakınlarına danışmanlık ve yönlendirme hizmeti veriyoruz. Korkuteli, Alanya, Gazipaşa, Manavgat ilçelerimizde de Engelli Hizmet Merkezlerimizi en kısa sürede faaliyete geçireceğiz. Engelsiz ulaşım araçlarımız, önemli işleri için her an engellilerimizin emrinde. Hayata geçireceğimiz ‘Antalya’da Ulaşılmayan Engelli Kalmasın Projesi’ ile kırsal bölgelerdeki engellilerimizi ziyaret ederek, sorunlarını tespit ediyoruz. Onlara destek oluyoruz.

 ENGELLİ BİREYLERİMİZ

İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Engelli Mola Evi projemizi hayata geçireceğiz. Özel gereksinimli çocuk sahibi olan ailelere destek olacağız. Engelli bireylerin ebeveynlerinin çocuklarını günü birlik bırakarak önemli ihtiyaçlarını gidermelerine imkân sağlamak, bir günlük de olsa nefes almalarına fırsat yaratacağız. Engelli bireye sahip olan ailelerin en önemli korkularından birisi olan ‘Ben öldükten sonra çocuğuma ne olacak?’ sorusu artık sorulmayacak. Antalya’da yaşayan anne babası ölmüş ya da anne babası sağ ama yaşlılık veya sağlık nedenleriyle engellisine bakamayan ailelerimize destek olacağız. Bu durumdaki engellilere ev sıcaklığında bir bakım ortamı hazırlamak amacıyla Varsak bölgemizde inşaat çalışmaları devam eden engelli yaşam merkezimizle, kimsesiz engellilerimize bakım hizmeti vermeyi planlıyoruz. Bundan sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Allah’ın izni ve yardımıyla kimsesizlerin kimsesi olacaktır. Hiçbir anne ve babanın, kardeşin aklı arkada kalmayacaktır.

 Sizin derdiniz bizim derdimiz. Sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz. Bu vesileyle bir kez daha vurgulamak isterim ki sizler için ne yapsak azdır. Bunu biliyoruz ve farkındayız.”