23 Nisan’ın Büyükşehir Belediye Başkanı Bilge Naz Agün başkanlık heyecanını annesi Meltem Agün, babası Öner Agün, okul müdürü Tolga Çakmaklı, Türkçe öğretmenleri Nilgün Nazlı Taşdemir ve Özer Önüt ile birlikte paylaştı. Antalya’daki çalışmaları için Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür eden çocuk başkan Bilge Naz Agün, “Ben de bu güzel çalışmalardan ilham alarak geleceği bu güzel çalışmaların üzerine kurmak isterim” şeklinde konuştu. 

BU HİZMETLERİN DEVAMI

BENİM TEMEL VAZİFEMDİR

Tüm çocukların Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak sözlerine başlayan çocuk Başkan Agün, şunları söyledi: “Dünyanın en güzel şehri olan Antalya’nın belediye başkanlığını yapmak benim için çok onur verici. Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel, raylı sistem ve köprülü kavşak çalışmalarıyla Antalya halkının şehir yaşamını oldukça kolaylaştırmıştır. Tünektepe teleferiği, deniz otobüsü seferleri ve Sarısu plajı ile de turizme büyük katkılar sunmuştur. Eğitim alanında da öğrencileri teşvik edici burslar ve ödüller vererek, ASMEK kursları açarak eğitime ne kadar önem verdiğini bizlere göstermiştir. Menderes Türel, nasıl hiç yılmadan, yorulmadan bu hizmetleri gerçekleştirebiliyorsa bu hizmetlerin devamını getirmek benim en temel vazifemdir. Ben de bu güzel çalışmalardan ilham alarak geleceği bu güzel çalışmaların üzerine kurmak isterim.”

ANTALYA’YA İYİ GELECEK

En büyük hayalinin Antalya’daki bütün okulları kapsayan eğitim kampüsleri açmak ve kütüphanesiz okul bırakmamak olduğunu ifade eden Başkan Agün, “Antalya nasıl turizmin başkenti ise eğitimde de başkent olmasını istiyorum. Ayrıca spora düşkün bir birey olarak Antalya’daki tüm caddelerin bisiklet yolu ağı ile donatılmasını istiyorum. Bu bisiklet yolları okullara ulaşırsa, öğrencilerin okullarına gitmesi de kolaylaşır. Hiç merak etmeyin, bu çalışmalarım Antalya’ya iyi gelecek” dedi. Bisiklet yolları ile ilgili olarak Fen İşleri Daire Başkanlığı’na talimat veren Agün, gerekli planlamanın da kısa sürede başlamasını istedi.