Burak GÜL - Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu, bugün yapılacak ALTSO seçimleri öncesinde yaptığı istişare toplantısında yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Uzun saatler süren toplantıda üyelerin bir kısmı 8. Komitede beyaz liste ile seçime girilmesi konusunda talepte bulunurken, TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri Mustafa Tuna’nın yanında yer alınarak Mavi liste ile seçime girilmesi yönünde görüş bildirdi. Son dakikalarda bir değişiklik yaşanmaz ise, Mehmet Şahin’in 8. Komitede liste oluşturmayacak olmasının yüksek ihtimal göründüğü seçimde Mustafa Tuna 8. Komitede mavi liste ile seçime girecek. TÜRSAB Alanya BYK ise 2013 yılında olduğu gibi Beyaz liste ile seçimde yer alacak. 

BAŞKAN “DEMOKRASİ” DEDİ

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, toplantının başında yönetim kurulu üyelerine seslenerek “Benim kişisel görüşüm Mavi listeden yana, ancak TÜRSAB BYK Yönetimi benim kararım doğrultusunda hareket etmek zorunda değil. Bu nedenle TÜRSAB Alanya BYK adına seçimi yönetme yetkisini Başkan Yardımcısı Kerim Sarıkaya’ya veriyorum” dedi.  

SARIKAYA “BEYAZ” DEDİ

TÜRSAB Alanya BYK Başkan Yardımcısı Kerim Sarıkaya ise 2013 yılında yapılan seçimdeki stratejinin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Ben 2013 yılında da söyledim adayların liste çıkarmaması gerekiyor. İki aday da değerli isimler ancak TÜRSAB Alanya BYK kendi başına temsil edilmeli “ dedi. Bu toplantıda yönetim kurulu üyelerinin bazıları beyaz listeye sıcak baktı.

BEYAZ LİSTE BİR İLK OLMUŞTU

TÜRSAB Alanya BYK, 2013 yılında yapılan ALTSO seçimlerinde o dönemde de aday olan Mehmet Şahin ve Mustafa Tuna arasında bir tercih kullanmayarak “Beyaz” liste çıkarmış ve bir ilk olarak kendi komitesinin yöntemini kazanmıştı. 2013 yılında yapılan ALTSO seçimlerinde ise bu tablonun tam tersi yaşanmıştı. Mehmet Şahin, Bilal Korkmaz önderliğindeki kırmızı liste ile seçime girmiş, TÜRSAB Alanya BYK ise Beyaz liste ile seçime girmişti. Beyaz liste 8’nci komiteyi kazanmıştı.  2013 Yılındaki seçimde 9,16 ve 20 no lu komitelerde oylar eşit çıkınca kura çekilmiş ve Mehmet Şahin kurada 2 komite daha alarak başkanlığı kazanmıştı. Bu nedenle 8. Komite ALTSO seçimleri açısından büyük önem taşıyor. 

 

Editör: TE Bilisim