Aynur ÖZKAYA - AHEP Üniversitesi’nde derse katılarak öncelikle kendi hayatından, Alanya’nın ticaret hayatından bahseden Karaoğlu, başarılı olmak için dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Ardından başkanlığına devam ettiği ve Türkiye’de ilk olan “Alanya Yabancılar Meclisi” hakkında Alanya HEP Üniversitesi öğrencileriyle sohbet eden Karaoğlu, “78 farklı milletten Yeni Alanyalılar adı verdiğimiz Alanya’da yerleşik olarak yaşayan yabancılarımızın burada rahat etmesi ve adaptasyon sorunu yaşamaması için çalışıyoruz. Geçtiğimiz haftalarda SGK, Başsavcı gibi birimleri ziyaret ederek, üyelerimizin sıkıntı yaşamaması için gerekli bilgileri alıyoruz. Üyelerimiz arasında farklı ülkelere ait dernek başkanları veya üyeleri de mevcut. Böylece bizlerden aldığı bilgileri, üyeleriyle ve diğer yabancı vatandaşlarımızla paylaşmalarını sağlayarak,  onların yanlış bilgilendirilmelerinin önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

Karaoğlu konuşmasını, “Alanya HEP Üniversitesi’nin kuruluşunda herkesin çok büyük emeği var.  Sizler çok şanslı bir eğitim alıyorsunuz. Ailelerinizin ve diğer herkesin sizin için gösterdiği bu çabanın karşılığını maddi olarak değil; başarı olarak göstermeniz gerekiyor” diyerek sonlandırdı.

Editör: TE Bilisim