Spor kamuoyunda sadece Alanyaspor'un suçlu gösterildiğine ve bunun böyle olmadığını belirten Çavuşoğlu: "hiç kimse olaylar nerden başladığını sormuyor. Herkes kırılan otobüs camlarına bakarak Alanyasporlu taraftarları suçluyor. Geçen sene Konya'da Adana Demirspor'la oynadığımız 1. Lig playoff maçlarında Nalçacıların Alanyasporluları taşladığını, sahada Ömer Ali Şahiner'in tribünleri kışkırttığını kimse bilmiyor" dedi. 

GÜVENLİK KAMERALARI KAYIT ETTİ

Otobüslerin camlarının kırılmasını kesinlikle tasvip etmediklerini ifade eden Çavuşoğlu: "maçtan sonra otobüslerin camının kırılmasına Alanya kulüp yönetimi ve taraftarları olarak üzüldük. Bunu yapan arkadaşların, Alanyaspor taraftarı olduğunu düşünmüyoruz. Hem kamu hem de vatandaşların malına zarar vermeyi hem de futbolda böyle şeylerin olmasını tavsip etmedeğimizi belirtmek isterim. Daha önce bizim sahamızda böyle şeyler olmamıştı. Konya halkından özür diliyorum. Patlayıcı maddelerin sahaya girdiği, taşlı sopalı taraftarları bu maçta gördük. Buna da sebep misafir tirbününde taraftarların üst aranmasının yapılmamasıdır. Konyaspor taraftarı daha stada girerken küfretmeye başladı. Konyaspor Kulüp Başkanı ve beraberindekiler kapıları zorla açtırıp, güvenlik kontrolü yaptırmadan taraftarını içeriye aldığını ve bir yöneticisinin de bir uzman çavuşu tartakladığını gördük. Bunlar görüntüde var. 
 

"OLAYLARA TEK TARAFLI BAKILMAMALI"

Çavuşoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Bazı yorumcular, işin içine girmeden detayına inmeden oturdukları yerden bakmadan görmeden yorum yapabiliyor. Konyaspor tribünlerinden maç boyunca sürekli küfür edildi. Taraftarlarının arasınd amaçı izleyen Başkan Ahmet Şan başkanımız bunu önleyebilirdi. Ben taraftarımız arasında izleseydim o taraftar sözümden çıkmaz, küfrettirmezdim. 

Alanya Oba Stadı'nda bugüne kadar patlayıcı maddelerin patladığını hiç kimse duymadı. Konyaspor taraftarının bir kısmının üstünde her türlü maddenin bulunduğu ve hiç kontrol yapılmadan içeriye alındığı, bizzat başkanın da orada durarak baskı yaptığı kameralarda görülüyor. 

Bir deplasmana gidiyorsun bir kulüp başkanı ve yönetimi gidip kavga ederek kapıları açtırıyor ve taraftarları içeriye alıyor. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bunlar yanlış şeyler. Biz Aytemiz Alanyaspor olarak maçtan önce kendilerini aradık, istekleri var mı diye sorduk, ilgi gösterdik ama Konyasporlu yöneticiler bağırmaya çağırmaya başladı, buna rağmen yöneticilerimiz onlara tepki göstermedi. Bizim yaptığımız saygısızlık yoktu. Konyaspor taraftarlarının stada geç gelmeside bizi ilgilendiren bir konu değil".

"AÇIKÇA KONUŞ HERKES ANLASIN"

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın maç sonu açıklamalarını da eleştiren Hasan Çavuşoğlu, "Diğer taraftan Aykut hocanın açıklamalarını talihsizlik olarak görüyorum. Çünkü deplasmanın zor olduğunu ve onun dışında zorluk olduğunu anlar gibi konuşmalar yapması doğru değil. Hocam yürekliysen, delikanlıysan o zaman açık net söyleyeceksin ve herkes de ne söylemek istediğini anlayacak. Kusura bakma seni sever sayarız ama böyle bir açıklama doğru değil. Çünkü önce sen futbolcuna deplasmanda gol atıldığında taraftarların önüne gidip nasıl hareketle sevilip sevilmeyeceğini hareket çektirmemesini öğret" diye konuştu.

"OLAYLARI ÖMER ALİ BAŞLATTI"

Çavuşoğlu, maç sonu olayların başlamasına sebep olarak da yeşil-beyazlı futbolcu Ömer Ali Şahiner'in Alanyaspor tribünlerine yaptığı harekete de değindi. Çavuşoğlu: "Maç bittikten sonra Ömer Ali’nin tekrar orta sahaya gelip 3’lü çektirmesini önle, gergin bir maçta bunu yaptırma. Konyaspor başkanımızın da taraftarın içerisindeyken böyle bir hareketi yaptırmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Çünkü deplasmandasınız, galip gelmişsiniz ve maç boyunca Alanyaspor taraftarına küfür ediyorsunuz. Bunların olmaması gerektiğini düşünüyorum. 

OBA STADI'NDA GÜVENLİK ZAAFİYETİ VARDI

Alanya’ya gelen bizim misafirlerimizin hiçbir zaman bunu yapmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bize sadece Konyaspor taraftarı gelmedi. Bundan 2 hafta öncesinde de Bursaspor taraftarı geldi. Bizi Bursaspor’da yenmişti fakat hiçbir taşkınlık olmadı. Hatta misafir tribününde yer kalmayınca 15-20 Bursaspor taraftarı bizim taraftar tribününde oturdular ve hiçbir taşkınlık yaratmadılar. Bütün takımların taraftarları Alanya’ya geldi, yine bir sorun olmadı. Tabi bunun başlıca nedeni geçen yıl Adanademirspor ile Konya’da final oynadığımız zaman bu Konyaspor’un ‘Nalçacılar’ taraftar grubunun bir kısmının Adanademirspor taraftarlarıyla hareket etmesi ve maçın ardından da bizim taraftar ve takım otobüslerimizin camının kırılması olayı vardı. Burada yaşanan olaylarda en büyük hata ise güvenlik güçlerinindir. Çok büyük bir güvenlik zafiyetinin olduğu da aşikar. Çünkü deplasman taraftarlarının otobüslerinin çıkışta, kapının önünde olmaması gerekiyor. Bizim taraftarımız zaten erken çıkıyor, deplasman taraftarı da onlardan sonra çıktığı için o anda otobüslerin gelip alıp gitmesi gerekiyordu"