Okulun açılış törenine Özel Barış Manço Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karatoprak, Okul Müdürü Ozan Kara, veliler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan Özel Barış Manço Okulları Fen ve Anadolu Lisesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karatoprak, “Öncelikle Alanya’ya böylesine bir eğitim yuvası daha kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Okulumuzda, üstün nitelikli bilim adamı yetiştirmek, teknik gelişmelerle yeni buluşlara ilgi duyanların çalışacakları ortamı sağlamak, yeni projeler hazırlamak, yeni projeler yapmak gibi hedeflerimiz var. Fen lisemiz, bilim ve teknolojiyle yakından ilgilenmek, gözlem yapmak, emek harcamak, ulusal ve uluslar arası projeler üretmek durumundadır. Bunun için üniversitelerle koordinasyon içerisinde danışmanlık hizmeti almak, öğrencilerimizin gireceği üniversite sınavında öne geçirecektir” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından yiyecek ve içeceklerin ikram edildiği kokteyl de veliler birbirleriyle kaynaşma fırsatı da bulmuş oldu.