AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'ndan kongre belirsizliği sürerken yönetim içerisinde önemli bir görev değişikliği gerçekleştirildi. Uyumlu ve ılımlı ekip çalışmasıyla dikkat çeken İlçe Sekreteri Avukat Fatih Barcın, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı oldu.

EN ÖNEMLİ GÖREV

Partisinin iyi ve kötü günlerinde yaptığı katkı ile sorumluluk alabilen bir siyasetçi olduğunu gösteren Barcın, üç yıldır ilçe sekreteri olarak İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu'nun yardımcılığını yaptı. Barcın'ın yeni görevinin tüzükteki yeri, siyasi partilerde ilçe başkanından sonra ki en önemli yer olarak biliniyor.  Siyasi ve Hukuk İşlerden sorumlu başkan yardımcısının AK Parti tüzüğündeki yeri şu sözlerle tanımlanmış:

TEMEL FONSİYONU:

Türkiye ve Dünyadaki siyasi ve hukuki gelişmeleri takip edip Teşkilatı bu konuda bilgilendirmek.

GÖREV VE SORUMLULUKLARI:

Genel Başkandan sonra, partiyi siyasi ve hukuki olarak temsil eder. Partinin siyasi kimliğini kamuoyuna anlatır. Parti görüş ve politikalarını oluşturur, politik söylem geliştirir ve yayar. TBMM gündemini takip eder, partinin TBMM ilişkilerini yürütür. Diğer siyasi partilerle diyalog kurar, partinin hükümet ile ilişkilerini yürütür.