Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Kahya, Baltık ülkesi Estonya’nın turizm nabzını yokladı ve Alanya tanıtımı yaptı. Uluslararası turizm fuarında Kültür ve Turizm Bakanlığı çatısı altında kurulan Alanya standında temaslarda bulunan Kahya, izlenimlerini ve yaptığı görüşmeler neticesinde edindiği bilgileri şöyle aktardı:

“THY, TALLİNN’DEN ANTALYA’YA EK UÇAK KOYACAK”

Tez Tur adına, Kilit Global Genel Müdür yardımcısı Ferhan Yılmaz ile görüşmemizde, Antalya için Baltık pazarından hedefledikleri rakamı 85 bin olarak açıkladı. Bu pazarda yüzde 50’lik payı Litvanya, yüzde 25 Estonya ve yüzde 25 Letonya olarak planladıklarını söyledi. Bu sene haziran ayında Türk Hava Yolları (THY) ile Tallinn-Antalya charter uçuşu planladıkları bilgisini verdi. Bu ek uçuşlarının ekim ayına kadar süreceğini, en az yüzde 35 misafirin Alanya’ya geleceğini belitti.

“BU ÜLKELERDE ALANYA POPÜLER”

Daha sonra pazarda yeni olan KidyTour’un Genel Müdürü GvidasAukstuolis ile yaptığımız görüşmede, Baltık pazarında 30 bin kişiyi Antalya için hedeflediklerini söyledi. Bu rakamın yüzde 50’si Litvanya, yüzde 15’i Letonya ve yüzde 35’i Estonya. Bu misafirlerin yüzde 50’sinin ise Alanya’yı tercih edebileceğini belirtti.

“ALANYA, KEMER’DEN DAHA SOSYAL”

Pazarın en eskilerinden ve ciddi pay sahibi olan Nova Turas adına Akay Acentası sahibi Ethem Okudur, 2018 sezonunda Baltık pazarında hedefledikleri rakamın 85 bin olduğunu söyledi. Bunların yüzde 60’ı Litvanya, yüzde 25’i Estonya ve yüzde 15’inin Letonya olacağını bildirdi. 2017’ye göre şuan ki artışları genel olarak da yüzde 25. Alanya’nın da bu pazarlarda ciddi bir artış gösterdiğini, bunun nedenlerini de yeni otellerle birlikte yatak sayısındaki artış ve Kemer’e göre Alanya’nın daha sosyal bir şehir olduğu şeklinde sıraladı. Genel planlamada Antalya’ya gelecek olan misafirin yüzde 60’ını Alanya’ya taşımayı planladıklarını söyledi.

“ALANYA’DAN UDİ GÖTÜRÜLDÜ”

Estonya, Letonya ve Litvanya’dan oluşan Baltık pazarının Antalya için erken rezervasyon satışlarının çok iyi olduğunu ve Alanya’ya da ciddi talep olduğunu gördük. Standımıza ilgi yoğundu. Sayın Büyükelçimiz Canan Ünal’ın ricalarını kırmayarak Türkiye standımızda güzel bir ezgi olacağını düşündüğümüz Alanya’dan emekli devlet korosu ud sanatçımızı götürdük. Katılımcılar büyük ilgi gösterip birlikte fotoğraf çektirerek sosyal medyada paylaştılar. (Haber Merkezi)