Sıcaklığın azalmasıyla doğru orantılı olarak su tüketimi de azalır. Ancak vücudumuzun su ihtiyacı her mevsimde devam eder. Bu nedenle özellikle gripten korunmak için günde 2-2,5 litre su tüketin.
Vitamin ve minerallerle bağışıklığınızı güçlü tutun. 

Özellikle D vitamini, çinko, demir ve B12 seviyelerinizi kontrol ettirmeniz gerekiyor. Buna bağlı beslenmeli ve gerekiyorsa takviyeler yapın.

Dolabınızı mevsim sebze ve meyveleriyle doldurun.

Baharatlara yer açın: zerdeçal, zencefil, kırmızı pul biber, karabiber, kekik sizin için mükemmel koruma kalkanı oluşturacaktır.

Propolis veya arı sütü, bal mutlaka tüketin.

Soğan, sarımsak gibi yiyeceklerin güçlü antibiyotiklerden olduğunu unutmamak gerek ve yemeklerinizde mutlaka bolca kullanın.

Yoğurt, kefir, sirke, turşu gibi probiyotik içeriği yüksek gıdalar tüketin ki bağırsak sağlığınız sizi her türlü mikroplardan arınmada en önemli organ. Her gün bir bardak kefir içmek kışın hastalıklardan korur..

Taze zencefil B6 vitamini, C vitamini, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, manganez ve lif açısından oldukça zengindir. Özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

Özellikle soğuk deniz balıkları yüksek miktarda antioksidan etki gösteren Omega 3 içerir. Yapılan birçok çalışma Omega 3 yağ asitlerinin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve özellikle kolon ve prostat kanserlerinin önlenmesinde yararlı olabileceğini ortaya koymaktadır. Bu nedenle haftada 2 kez mutlaka balık tüketin.

Son yıllarda yapılan çalışmalar fazla şeker tüketiminin bağırsak florasını bozarak bağışıklık sistemini baskıladığını göstermektedir. Bu nedenle beslenmenizde mümkün olduğu kadar şeker ve şekerli besinleri azaltın.