25, 26, 27 Haziran tarihlerinde düzenlenecek 18. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde, Baltık ülkeleri Letonya, Litvanya ve Estonya’nın da 100’ncü bağımsızlık yıldönümü kutlanacak. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Letonya’daki kardeş şehir Talsi ile Litvanya’daki kardeş şehirler Silute ve Trakai’den Belediye yöneticileri, halk dansları toplulukları, el sanatları sergileri ile Baltık mutfağı lezzetlerinin sunulacağını, ayrıca Letonya ve Litvanya’nın tanıtım standlarının da açılacağını söyledi. 

Büyükelçi Alanya’ya geliyor 

Kutlama programlarına, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in konuğu olarak Letonya Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts de katılacak. Baltık Ülkelerindeki kardeş şehirler Letonya’dan Talsi, Litvanya’dan Silute ve Trakai belediyelerinden gelen gruplar Alanya İskelesinde kendilerine tahsis edilen bin metrekare alanda gelenek, görenek ve kültürlerini tanıtacaklar. Alanya Turizm ve Sanat Festivali’ne Letonya ve Litvanya’daki kardeş şehirlerin yanı sıra Çin, Rusya ve Polonya’dan da kardeş şehirler gelecek. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Festival kapsamında Alanya’ya davet ettiği kardeş şehirler Rusya’dan Murmansk ve Çin’den Fushun ile de önümüzdeki yıllarda yapılacak işbirliği çalışmaları protokolünü imzalayacak.