Burak GÜL/ÖZEL HABER

Avsallar’daki sahil katliamlarını ve usulsüzlükleri gündeme getirmeye devam ediyoruz. Bu defa da vatandaşın hakkını gasp eden otel işletmecilerinin sahile ördüğü demir parmaklıklar gündemimizde.  Avsallar’da adeta rant savaşları yaşanıyor. Sahilde yer alan işletmelerin bazıları daha fazla para kazanma hırsı ile hem vatandaşların hakkını gasp ediyor hem de turizme büyük zarar veriyor.  Avsallar’da yaşanan sahil olaylarındaki ikinci dosyamız Rubi Platinium Otel’in sahile yaptığı sportif tesisler. İddiaya göre otel ile deniz arasında yer alan yaklaşık 30 dönümlük hazine arazisine yapılan sosyal tesislerin etrafı tel örgüler ile kapatıldı. Çevre halkının şikayeti üzerine Alanya Belediyesi konuya el attı ve tel örgülerin yıkılması kararını verdi. Karar uygulandıktan kısa bir süre sonra tel örgüler tekrar kapatıldı ve plajdan geçiş tamamen engellenmiş oldu. 

“UYKULARIM KAÇIYOR”

Avsallar’ın belde olduğu dönemde belediye başkanlığı yapmış olan Şerif Kaya, kamu işgallerinin geldiği noktaya dikkat çekti. Kaya, “Hazine arazisinde tel örgü ve demir çekilmiştir bu otelin turisti diğer tarafa yürüyememektedir. Ben önemli değil vatandaşım geçmeyeyim ama turist geçemiyor. Burada turizmi devam ettirmek istiyorsak turizmi korumalıyız. Ben uyku uyuyamıyorum üzüntümden.” İfadelerini kullandı. 

KALDIRIM DA GASP EDİLDİ

Kaya, ana yoldan plaja inen ara yolda kaldırımında işgal edildiğini ifade ederek, “Burayı yol olarak belirledik görüyorsunuz kaldırım burada bitiyor otel başlıyor. Sonra kaldırım tekrar başlıyor. Vatandaşın hakkı gasp ediliyor.” dedi.