Burak Gül/ÖZEL HABER

Avsallar Mahallesi’ndeki dolgu iskele katliamını dün birinci sayfa manşetiyle gündeme getirmiştik. Ancak bölgede yaşanan işgal sadece dolgu iskelelerden ibaret değil. Bölgeden yeni yapımına başlanan inşaatın perde arkası insanı şaşkına çevirecek cinsten. 

Avsallar Mahallesi Az- Öz Sitesi’nin hemen yanında başlayan Granda Luxury Otel’in inşaatı bölgede adeta çevre katliamı yapıyor. Site ile neredeyse bitişik yapılan inşaat nedeniyle çevrede birçok ağacın kesildiği ifade ediliyor. Otel ile birlikte yapılan dolgu iskele inşaatı da plajı kullanılamaz hale getirmiş durumda. Çevre sakinleri konuyla ilgili oldukça şikayetçi. Vatandaşların evlerinin önüne kadar gelen inşaat malzemeleri yolların kullanılamaz hale gelmesi bölge halkını isyan noktasına getirmiş.

avsallar-granda-luxury.jpg

PLAJ KULLANILMAZ HALDE

Otelin kullanımı için yapımına başlanan dolgu iskele nedeniyle kepçeler plajı talan etmiş durumda. Kazılan devasa çukurlar su ile dolarken ortada sahil diye bir şey kalmamış. Hiçbir güvenlik önlemi alınmadan paramparça edilen sahilde doğa katliamı yapılıyor.

sahil.jpg

BELEDİYE CEZA KESMİŞ AMA…

Bölge sakinleri inşaat nedeniyle çevreye verilen zararı belediyeye şikâyet etmiş. 11 Kasım’da 38710 numaralı şikayet dilekçesi sonrası bölgede incelemeler yapan belediye ekipleri 90 bin TL ceza kesmiş. Ancak belediye yetkilileri gittikten sonra inşaat kaldığı yerden devam etmeye başlamış. 

İLGİNÇ İDDİA

Az-Öz Sitesi sakinlerinin ilginç bir iddiası daha var. İddiaya göre Granada Luxury Otel İnşaatının sahibi, Az-Öz Sitesi’nde yer alan bloklardan birer daire almış ve ardından site içerisindeki binalardan numune aldırarak “Dolgu Yapı” şikayetinde bulunmuş. Kentsel dönüşüm kapsamına giren sitenin sakinleri belediyeden gelen “60 gün içerisinde evlerinizi boşaltın” yazısını görünce şoke olmuş ve karşı dava açmış. Halen devam eden dava kapsamında Konya’dan gelen ekipler aldıkları numunelerde siteye ait blokların dolgu değil betonarme olduğu yönünde rapor vermiş. 

tahribat.jpg