Dövme alanında Türkiye’nin Avrupa’da ki tek temsilcisi olan ve Alanya’da yaklaşık 10 yıldır hizmet veren Cleopatra Ink Tattoo, 8-17 Eylül tarihlerinde ayında 2 farklı ülkede katıldığı 2 yarışma da 4 farklı ödülle Türkiye’ye döndü. Dünyaca ünlü dövme sanatçılarının katıldığı, 8-10 Eylül tarihlerinde düzenlenen ‘50 Shades of Ink Kopenhag’ dövme yarışmasına özel olarak davet edilen stüdyoya aynı yarışmada jürilik teklifi de geldi. Jüri olarak davet edilen Cleopatra Ink ‘in sahibi Cihat Doğan dünya çapındaki dövme yarışmalarında jüri olan ilk Türk oldu.

Jüri koltuğuna Alanyaspor formasıyla geçen Doğan kendi dövme sanatçılarının bulunduğu yarışmalara girmedi. Danimarka’nın Kopenhag kentinde yapılan yarışmada Cleopatra Ink dövme sanatçısı Alper Karlıkaya en iyi ‘Newschool’ kategorisinde 3’üncülük, en iyi serbest çizimde ise 2’ncilik aldı. Bu Yarışmanın ardından 16-17 Eylül tarihlerinde Norveç’in Stavanger şehrinde düzenlenen yarışmaya giden ekip burada da ‘En iyi siyah beyaz dövme’ kategorisinde ve ‘En küçük detaylı dövme’ kategorisinde Cleopatra Ink dövme sanatçısı Artem Tsytsylin ile farklı kategoride birincilik aldı.

“GURURLUYUZ”

Yarışmalar hakkında bilgi veren Cleopatra Ink Tattoo sahibi Cihat Doğan, dünyada son 20 yılda milyonlarca insana hitap eden ve büyük bir sektör olan dövmede bir Türk olarak Avrupa’da ülkesinin adının anılmasından gurur duyduklarını söyledi. Eylül ayında katıldıkları 2 yarışmadan 4 ödül ve 1 jürilik ile döndüklerinden dolayı mutlu olduklarını belirten Doğan, “Ekibimiz yarışmada Norveç’in en iyisi olarak ta ilan edildi. Toplam Avrupa ödül sayısını 17 ye çıkardık ve bundan sonra da Türkiye bayrağını dalgalandırmak için ellimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.