Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu tekrar Dışişleri Bakanı olarak görevlendirmesinin ardından Çavuşoğlu, Antalya Milletvekilliği görevinden istifa etmişti. Bununla birlikte AK Parti'nin Antalya'daki vekil sayısı 5'e düşmüştü. Sena Nur Çelik ve Alanyalı olarak da sayılan İbrahim Aydın Alanya'yı mecliste temsil eden isimler olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından gözler parlamentodaki görev dağılımına çevrilmişti. Özellikle 2015 yılından bu yana TBMM Plan ve Bütçe Komisonu'nda görev alan AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın'a komisyon başkanlığı görevi verileceği dedikoduları vardı. Ancak, komisyon başkanlıkları eski bakanların yanı sıra 5 yeni milletvekili ve komisyonların mevcut başkanlarından oluştu.

MECLİS YÖNETİMİNDE ANTALYA YOK

TBMM Genel Kurulu'nda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonları üyelerinin isimleri belirlendi. Genel Kurul'da, TBMM Başkanvekilliğine AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan ve HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar seçildi.

TBMM Katip üyeliklerine de AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti İstanbul Milletvekili  Rümeysa Kadak, AK Parti İstanbul Milletvekili Emine Sare Aydın Yılmaz, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, AK Parti Mardin Milletvekili Şeyhmus Dinçel, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok getirildi.

TBMM İdare amirliklerine ise AK Parti Ankara Milletvekili Orhan Yegin, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul ve CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz seçildi.

SEÇİMDEN ÖNCE BAKAN OLAN İSİMLERİN YENİ GÖREVLERİ

Başbakan eski Yardımcısı Bekir Bozdağ, Anayasa Komisyonu Başkanlığı'na getirildi. Kültür eski Bakanı Numan Kurtulmuş ise Milli Eğitim Komisyonu Başkanı oldu. Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Milli Savunma Komisyonu Başkanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı seçildi. Son kabinede Başbakan Yardımcılığı yapan Hakan Çavuşoğlu ise İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı oldu.

YENİ VEKİLLER BAŞKAN OLDU

24 Haziran'da ilk kez milletvekili seçilen bazı isimler komisyon başkanlığa getirildi. Emniyet eski Genel Müdürü Erzurum Milletvekili Selami Altınok Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı oldu. Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek Ulaştırma ve Turizm Komisyon Başkanı seçildi. Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız Sağlık Komisyonu Başkanlığına getirildi. Kars Milletvekili Yunus Kılıç Tarım Komisyonu Başkanı seçildi. AK Parti Grup Başkanvekilliği görevinden alınan Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığına getirildi. Adalet Komisyonu Başkanı Hakkı Köylü (Kastamonu), Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır (İstanbul) ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş (Aydın) oldu.

ESKİLERDEN 5 BAŞKAN DEVAM EDECEK

Seçimlerden önce komisyon başkanı olan 5 isim yeniden aynı görevlere getirildi. AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar (Şanlıurfa), Dışişleri Komisyonu Başkanlığı Volkan Bozkır (İstanbul), Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta (Trabzon), Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sadi Bilgiç (Isparta), İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç (K.Maraş) oldu.