Şehit, gazi aileleri ve yetim çocuklarla iftarda biraya gelen Başkan Türel, “Sizler bize Allah’ın emanetlerisiniz. Sizlerin tek tek hepimizin üzerinde hakkı var. Sizlere vefa borcumuz, sizlere minnet borcumuz büyüktür. Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi

Gençlere ve çocuklara daha iyi bir gelecek bırakmak için çalıştıklarını belirten Türel, “Antalya’yı geliştireceğiz, gençlere ve çocuklara eğitim imkanları sağlayacağız, iş sahaları açacağız ki, görevimizi yerine getirelim. Herkes, geleceğin Antalya’sı için bir tuğla koymalıdır. Antalya’nın geleceğine taş koymak büyük bir vebaldir” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, şehit, gazi aileleri, yetim çocuklar ve basın mensupları için iftar yemeği verdi. Cam Piramit alanında verilen iftar yemeğine Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Milletvekili Gökçen Enç, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği, Muharip Gaziler Derneğimizin Çok Kıymetli Mensupları,İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, yetim çocuklar ve basın mensupları katıldı. Şehit, gazi aileleri ve yetim çocuklarla yakından ilgilenen Türel, sohbet etti. İftar sonrası konuklarına seslenen Başkan Türel, “Bizim için iftar yemeklerinin en önemlisi bu yemektir, çünkü şahsen inanıyorum ki, sizlerin rızasını almadığımız takdirde, bizim ibadetimizin kabul olması çok zordur. Sizler bize Allah’ın emanetlerisiniz. Ülkemizin sizlerin tek tek hepimizin üzerinde hakkı olduğuna inanan bir kişiyim. Sizlere vefa borcumuz, sizlere minnet borcumuz büyüktür. Sizlerin rızasına, sizlerin duasına nail olmak bizim için büyük bir şereftir” dedi.

UNUTMAYACAĞIZ UNUTTURMAYACAĞIZ

“Şehitlerimizi unutmayacağız, unutturmayacağız” diyen Başkan Türel, şunları söyledi: “Bu vatan için kendini feda etmiş bütün kahramanlarımızı, Çanakkale’de, Sarıkamış’ta, Sakarya’da, Ağrı’da, Ardahan’da, Kato Dağı’nda, Cudi Dağı’nda, Gabar Dağı’nda, Amanos’ta, 15 Temmuz Köprüsünde, Vatan caddesinde, yurdun her cephesinde kendini feda etmiş kahramanları saygıyla anıyorum. Her şehidimiz hepimizin kalbinde bir yaradır. Bu yara ancak birlikte olduğumuzda, sizlerin rızası ve duasıyla iyileşiyor, yani esasen sizlerin bize değil, bizim sizlere ihtiyacımız var. Dolayısıyla bu beraberliğiniz için tekrar tekrar teşekkür ediyorum.”

FİTNE BİTMEK BİLMİYOR

Türk milletinin kimsenin toprağında gözü olmamasına,  Anadolu’yu yurt edineli bin sene geçmesine rağmen, bu topraklarda gözü olanların arkası kesilmediğine dikkat çeken Türel, şeyle devam etti: “Bin sene önce haçlılar geldi, 100 sene önce Çanakkale’yi denediler, sonra dışarıdan yenemeyince içeriden çökertmek için yapmadıklarını bırakmadılar. En son geçen sene 15 Temmuz’da hain darbe teşebbüsü yapıldı. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımız ve kahramanlar sayesinde bayrağımızın şerefi kurtuldu.

Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek. Bu hususta imanımız, inancımız, güvenimiz kesinlikle tamdır, fakat yine de son zamanlarda fitne ateşlerinin tekrar yanmaya başladığını görmekten üzüntü duyduğumuzu söylemeden geçemeyeceğim.15 Temmuz’un üzerinden bir sene bile geçmedi, ama mübarek Ramazan ayında bile fitne bitmek bilmiyor, Hz. Peygamberimiz (SAV) 'Gıybeti ve yalanı bırakmayan kişinin orucuna Allah'ın ihtiyacı yoktur. ”Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin, kavga etmesin” buyurur. Maalesef içeride hainler durmuyor, Irak’ta, Suriye’de, Ramazan demeden Müslüman Müslümanı vuruyor. İslam dünyası 1400 seneden sonra utanç veren bir tablo sergiliyor. Tek tesellimiz Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin desteği sayesinde, bütün meselelerine rağmen, İslam dünyasında en güçlü, en dirayetli ülke olarak yıldız gibi parlamasıdır. Biz bir ve beraber oldukça, sizler sayesinde, evlatlarımız, kardeşlerimiz sayesinde Çanakkale geçilmeyecek.”

ANTALYA’NIN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Gençlere ve çocuklara güzel bir gelecek sağlamak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Menderes Türel, “Antalya’yı geliştireceğiz, gençlere ve çocuklara eğitim imkanları sağlayacağız, iş sahaları açacağız ki, görevimizi yerine getirelim. Bu çocuklarımızın geleceği kurtulmadıkça bize rahat yoktur, helal lokma yoktur… Antalya’nın ileri gitmesi için çalışmak, gayret sarf etmek, sadece bizim değil, herkesin görevidir. Herkes, geleceğin Antalya’sı için bir tuğla koymalıdır. Antalya’nın geleceğine taş koymak büyük bir vebaldir. Böyle bir günde böyle bir vebali kimseye yakıştıramam, fakat herkes insanların haysiyet ve itibarına dikkat etmelidir. Kendi itibarını dert etmeyenler bile başkalarının itibarına dikkat etmek mecburiyetindedir. Çok şükür Antalyalı hemşerilerimiz teveccüh gösterdi, güvendi ve her mevkide şehrimize hizmet etmek bize nasip oldu. Bundan sonra tek gayemiz Antalya için hayallerimizi gerçekleştirmek ve ata mirasımız olan güzel şehrimizi, bu güzel emaneti en üst seviyeye çıkarmaktır” diye konuştu.

KAYBEDECEK TEK DAKİKA YOK

Baki kalan bu kubbede hoş bir seda bırakmak dışında bir gayesi olmadığını belirten Türel, şunları dile getirdi: “Eser vermek, şehrine, halkına hizmet etmek dünyanın en büyük zenginliğidir, büyük bir şereftir. Herkes bu tür şeyleri anlamak için gayret etmeli, şu mübarek Ramazan günlerinde gereksiz konularla bize zaman kaybettirme gayretinde olunmamalıdır. Çünkü Antalya’nın çocukları için kaybedecek tek dakika yoktur. Biz her saati Antalya’nın gelecek projeleriyle uğraşarak, zorlukları aşmaya çalışarak geçiriyoruz. Antalya geçmişte fazlasıyla zaman kaybetti. Çocuklarımız için, gençlerimiz, turizm çalışanlarımız, esnafımız için kaybedecek tek bir saat daha kalmamıştır. Bu Ramazan ayında Büyükşehir Belediyemizin sosyal kartını 10 bine çıkardık.  2004-2009 döneminde Antalya’ya yatırım projelerini getirmiştik, bu dönem sosyal belediyeciliği ve vizyon projelerimizle ilerliyoruz. Bunlar Türel’in değil, Antalya’nın, burada aramızda bulunan güzel çocukların projeleridir.Bu güzel çocukların geleceğinden, zamanlarından, yani Antalya’nın geleceğinden çalmaya hiçbirimizin hakkı yoktur. Keşke Antalya’nın meseleleriyle ilgilenen herkes bu yemekte olsaydı ve gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini birlikte düşünseydik, birlikte dua etseydik. Tabii ki, haklı olan, iyi niyetli olan her fikre, her yaklaşıma saygımız var. Antalya’da kim bir hizmet, bir eser yaparsa biz onun yanında yer alırız, destek oluruz.”

YANINIZDA VE HİZMETİNİZDEYİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel konuşmasını şöyle tamamladı: “İnşallah bu Ramazan günleri hepimize huzur, barış, kardeşlik, iyilik ve güzellik bahşeder. Sizlerin rızası ve duası bize de Antalya’ya da yeter. Bu şehrin ve bu ülkenin sahipleri sizlersiniz. Hepinizden Allah razı olsun. Her zaman biriz, beraberiz. Her zaman Antalya Büyükşehir Belediyesi sizlerin yanında, hizmetinde olacaktır. Ben Menderes Türel’e de Allah Antalya’ya hizmette şehitlik nasip etsin.”

Editör: TE Bilisim